Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίσυρος – Γ. Κουλάκης: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση δημοσίευσης του ΦΕΚ για να λειτουργήσει το τμήμα ένταξης στο Γυμνάσιο με ΛΤ.

Για απαράδεκτη καθυστέρηση στη δημοσίευση του ΦΕΚ προκειμένου να λειτουργήσει το τμήμα ένταξης στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις στη Νίσυρο αλλά και σε 300 και πλέον σχολεία της χώρας έκανε λόγο ο διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Κουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

‘’Ενώ έχει εγκριθεί το αίτημα και η εγκύκλιος είχε γίνει το Φλεβάρη του 2021 η προκήρυξη δηλαδή του Υπουργείου Παιδείας, όπου καλούνται τα ενδιαφερόμενα σχολεία να καταθέσουν φάκελο με τα δικαιολογητικά ,δεν δημοσιεύεται το ΦΕΚ για να προχωρήσει και η πρόσληψη των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής ’’τόνισε ο κ Κουλάκης.

‘’Από τα 40 παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο με ΛΤ τα 13 έχουν έκθεση από το ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διεπιστημονικής ,Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής, Υποστήριξης) και έχουν ανάγκη τουλάχιστον 10ωρης παρακολούθησης στο τμήμα ένταξης ‘’υπογράμμισε ο διευθυντής του σχολείου.

Παρά τις επιστολές της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις επερωτήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,ΚΚΕ)  την συνεχή και επίμονη’’ όχληση ‘’της διεύθυνσης του Σχολείου και την στήριξη της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου απαντήσεις δεν δόθηκαν.

Να σημειωθεί ότι η ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης είναι εξαιρετικής σημασίας, ιδιαίτερα στα νησιά καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.

Εκκρεμεί επίσης η λειτουργία τμημάτων ένταξης στο 1ο Ιπποκράτειο Λύκειο Κω ,στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας ,στη Κάσο στα οποία οι διευθύνσεις έχουν ήδη υποβάλλει το αίτημα και έχει εγκριθεί, ενώ σε άλλα σχολεία  όπως το ΕΠΑΛ Κω  αν και έχει ανάγκη τμημάτων ένταξης, σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων του ΚΕΔΑΣΥ ,η διεύθυνση δεν έχει υποβάλλει σχετικό φάκελο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More