Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να μην καταργηθούν τα τμήματα – διοικητικού οικονομικού από την ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Μαθητείας Μυτιλήνης ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Τη διαμαρτυρία τους για το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν φέτος τμήματα υπαλλήλων διοικητικών και οικονομικών  καθηκόντων της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Μαθητείας Μυτιλήνης, εκφράζουν ωρομίσθιοί  και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί των δύο τμημάτων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την διοίκηση της σχολής , επρόκειτο να δημιουργηθεί νέο τμήμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ συγχωνεύοντας τα δύο τμήματα, ωστόσο ο αρχικός προγραμματισμός εξαιρούσε τη δημιουργία του τμήματος στη ΕΠΑΣ Λέσβου.

Όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί «το τμήμα Διοικητικών Καθηκόντων είναι από τα πολυπληθέστερα που διατηρεί η Σχολή. Τόσο το Τμήμα Οικονομικών όσο και το Τμήμα Διοικητικών λειτουργούν στην Σχολή για περισσότερα από 13 συνεχόμενα έτη και οι σπουδαστές τους διοχετεύονται προς εργασία με συμβάσεις μαθητείας, σε Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Δήμο, Περιφέρεια, ΔΕΥΑΛ, ΔΕΗ, ΣΤΡΑΤΟ και ΟΑΕΔ καλύπτοντας τις ανάγκες που υπάρχουν. Δεδομένης της υποστελέχωσης και των ελάχιστων προσλήψεων που έχουν οι υπηρεσίες αυτές η στέρηση λειτουργίας των τμημάτων θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στις άνωθεν υπηρεσίες» και απαιτούν «τη διασφάλιση λειτουργίας των τμημάτων αυτών και όλων εκείνων που παρουσιάζουν ζήτηση ανταποκρινόμενα στις ανάγκες της κοινωνίας».

 Ο διευθυντής  ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Μαθητείας Μυτιλήνης Αθανάσιος Ιατρίδης σημείωσε στη ΕΡΤ Αιγαίου ότι δεν πρόκειται για οριστική απόφαση . «Πράγματι η αρχική απόφαση εξαιρούσε τη Λέσβο από την λειτουργία του συγχωνευμένου τμήματος, όμως και εγώ διατύπωσα το αίτημα επαναλειτουργίας και είχα προφορική διαβεβαίωση ότι το το αίτημά μας θα εισακουσθεί.» Οι οριστικές αποφάσεις για τα τμήματα που θα λειτουργήσουν,  θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More