Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρός βετεράνος ποδοσφαιριστής στο Ισραήλ από την δολοφονική επίθεση της Χαμάς την ώρα που γιόρταζε τα γενέθλιά του

Ο πρώην ισραηλινός ποδοσφαιριστής Λίορ Ασουλίν έπεσε νεκρός από την δολοφονική επίθεση της Χαμάς, μιας παλαιστινιακής οργάνωσης που αυτοπροσδιορίζεται ως τζιχαντιστική, εθνικιστική και ισλαμιστική.

Σύμφωνα με διεθνείς πηγές, ο 43χρονος αθλητής σκοτώθηκε σε θέρετρο στο νότιο Ισραήλ κατά τη διάρκεια τρομοκρατικών επιθέσεων το πρωί του Σαββάτου.

Israeli soccer player Lior Asulin was found murdered at the site of a music festival “Nature party” near Kibbutz Reim. This was reported by the Hapoel soccer club from Tel Aviv.

Some media outlets also began to spread a horrible photos of murdered festival participants in the… pic.twitter.com/XjgTNMNx40

— NEXTA (@nexta_tv) October 8, 2023

Περίπου 50 τρομοκράτες έφτασαν στον χώρο και σκότωσαν αρκετούς πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο Ασουλίν. Η τραγική αυτή κατάσταση έχει συγκλονίσει βαθιά ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συμπαίκτες του που έπαιξαν μαζί του εξέφρασαν μηνύματα υποστήριξης και αλληλεγγύης για την οικογένεια και τους φίλους του.

Μεγάλη θλίψη

“Μεγάλη θλίψη”, ήταν τα λόγια του επίσημου λογαριασμού του συλλόγου Χάποελ Τελ Αβίβ.

Το μέσο ενημέρωσης Israel Hayom ανέφερε ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή ενώ γιόρταζε τα 43α γενέθλιά του, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Kibbur Ra’im. Επιπλέον, η Χάποελ Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε την τραγωδία.

“Μεγάλη θλίψη. Μετά από πολλές ώρες κατά τις οποίες είχε εντοπιστεί ως αγνοούμενος, είναι πλέον γνωστό ότι ο πρώην παίκτης του συλλόγου, Lior Asulin, σκοτώθηκε από τρομοκράτες σε ένα πάρτι στο Ra’im”, επιβεβαιώθηκε στην ανακοίνωση.

Επίσης, ο προπονητής του ισραηλινού συλλόγου Bnei Sakhnin, Eyal Lachman, εξέφρασε τη θλίψη του για την είδηση του θανάτου του: “Ένας τύπος με χρυσή καρδιά, αυτό ήταν το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του, πάντα έλεγαν ότι το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του ήταν να δίνει πίσω, είδα ότι το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του ήταν να δίνει στους φίλους του την ψυχή του.

“Άκουσα χθες ότι αγνοείται, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τι όμορφη ζωή θα μπορούσε να είχε και τι διαφορετική ζωή πέρασε στο τέλος. Πολύ λυπηρό, όλο αυτό το διάστημα απλά υπέφερε”.

Στην επαγγελματική του καριέρα σημείωσε 88 γκολ στο πρωτάθλημα της χώρας του, ενώ η αθλητική του κορύφωση ήρθε με τον σύλλογο Μπνέι Σαχνίν, όπου κατέκτησε το Κύπελλο Ισραήλ το 2004.

Στο ίδιο περιστατικό με τον Lior Assulin έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πολίτες, στις πρώτες ημέρες των επιθέσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Πηγή: Marca
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More