Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νιγηριανός “κροίσος” κοντά στην αγορά της Σέφιλντ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ φέρεται να είναι κοντά στο να εξαγοραστεί από τον Νιγηριανό δισεκατομμυριούχο Dozy Mmobuosi σε μια συμφωνία αξίας 90 εκατομμυρίων λιρών.

Οι «Blades» πάνε για άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη σεζόν, αλλά «χτυπήθηκαν» από εμπάργκο μεταγραφών τον περασμένο μήνα εν μέσω οικονομικών δυσκολιών.

Ωστόσο, τα προβλήματά τους σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να αμβλυνθούν με την εξαγορά από τον Mmobuosi, έναν Νιγηριανό επιχειρηματία τεχνολογίας του οποίου η εταιρεία Tingo έχει αποτιμηθεί σε περίπου 7 δισεκατομμύρια £.

Λένε ότι το εμπάργκο, το οποίο τους εμποδίζει να αγοράσουν έναν παίκτη για τους επόμενους 18 μήνες, εκτός και αν ανέβουν κατηγορία, επιβλήθηκε επειδή οι Blades δεν ήταν οικονομικά συνεπείς στις δόσεις πληρωμής των μεταγραφών.

Αυτό περιλάμβανε πληρωμές στη Λίβερπουλ για τον επιθετικό Rhian Brewster, ο οποίος υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2020 για 23,5 εκατομμύρια £, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ή στην τιμή του.

Ο 22χρονος, μέλος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 17 ετών το 2017, δεν κατάφερε να μπει στα πλάνα του Jurgen Klopp για την πρώτη ομάδα και έφυγε για το Bramall Lane σε αναζήτηση ομάδας.

Αλλά έχει πετύχει μόνο 63 εμφανίσεις για τους Blades λόγω διαφόρων προβλημάτων με το hamstring και έχει σημειώσει πενιχρά πέντε γκολ και μία ασίστ.

Η Γιουνάιτεντ φέρεται επίσης να προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί τις δόσεις των πληρωμών στον σουηδικό σύλλογο Μάλμε για τον Βόσνιο αμυντικό Ανέλ Αχμέντζιτς, ο οποίος μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι.

Το εμπάργκο επιβλήθηκε καθώς ο πρίγκιπας Αμπντουλάχ, ο σημερινός Σαουδάραβας ιδιοκτήτης του κλαμπ, ήταν κοντά στην πώληση του κλαμπ του Νότιου Γιορκσάιρ.

Η αβεβαιότητα σχετικά με τα οικονομικά οδήγησε σε αναφορές ότι οι Blades θα αναγκάζονταν να πουλήσουν τον «αστέρα» μέσο Sander Berge κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου για να συγκεντρώσουν κεφάλαια.

Ο Νορβηγός συνδέθηκε με μεταγραφή £20 εκατομμυρίων είτε στη Νιούκαστλ είτε στη Φούλαμ, αλλά το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ τον κράτησε θεωρείται ως ένδειξη ότι τα οικονομικά τους ζητήματα θα επιλυθούν άμεσα.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ βρίσκεται επίσης στην πιθανώς επικίνδυνη θέση να χάσει 15 παίκτες για το τίποτα αυτό το καλοκαίρι, όταν λήγουν τα συμβόλαιά τους.

Oliver Norwood, Wes Foderingham, Oli McBurnie και Billy Sharp είναι μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που πρόκειται να εγκαταλείψουν το κλαμπ για το τίποτα αυτό το καλοκαίρι.
Ο Αμερικανός Henry Mauriss ήταν κοντά στην αγορά του συλλόγου πέρυσι μόνο για να καταρρεύσει η εξαγορά αφού απέτυχε στο τεστ της EFL.
Ωστόσο, οι Times αναφέρουν ότι η τελευταία προσφορά για τον σύλλογο είναι πολύ πιο βιώσιμη.
Η ομάδα του Paul Heckingbottom είναι σε πορεία για να κερδίσει αυτόματα την άνοδο στην Premier League μετά την ήττα από τη Nottingham Forest στους ημιτελικούς των play-off της περασμένης σεζόν.
Αυτήν τη στιγμή, δεύτερη στον πίνακα της Τσάμπιονσιπ, υπολείπεται της πρωτοπόρου Μπέρνλι με πέντε βαθμούς, αλλά έχει ένα «μαξιλάρι» 12 βαθμών από τη Μίντλεσμπρο στην τρίτη θέση με ένα παιχνίδι στο χέρι.

Ο σύλλογος έπαιξε τελευταία φορά στην κορυφαία κατηγορία το 2020-21 και χρειαζόταν επένδυση στην ομάδα για να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ εάν κερδίσει την άνοδο.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More