Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Ανδρουλάκης από την Κω: Η Νησιωτικότητα δεν πρέπει να είναι αποκλεισμός αλλά εθνικό χρέος

“Η νησιωτικότητα δεν πρέπει να είναι αποκλεισμός αλλά εθνικό χρέος”, τόνισε από τη Κω ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια ομιλίας του στο Λαογραφικό Μουσείο το βράδυ της Κυριακής, ζητώντας να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές της υγείας και της παιδείας στα νησιά και “στοίχημα ο τουρισμός να μην αφορά λίγους επιχειρηματίες αλλά το σύνολο της κοινωνίας”.

 Αιχμηρή ήταν η κριτική που άσκησε στη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα ενίσχυσης από την κυβέρνηση, της τάξης των 43 δισ. στη διετία 2020-2021, δεν ήταν στοχευμένα, επικρίνοντας παράλληλα τη πολιτική της στο θέμα της ακρίβειας, στα τιμολόγια ρεύματος και καυσίμων.

Αναφέρθηκε στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, υπογραμμίζοντας ότι «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δεν είναι η πολιτική κατευνασμού», θεωρώντας αδιανόητη τη δήλωση  του Γ.Γ του ΝΑΤΟ Στόλτεμπεργκ, “να τα βρούμε με τη Τουρκία”.

“Μια χώρα – τόνισε – που καταπατά το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και πρέπει όλοι οι εταίροι μας να πάρουν απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε χώρα να εξοπλίζει το καθεστώς Ερντογάν”.

Ο κ Ανδρουλάκης επέκρινε έντονα τη στάση της Ε.Ε. στον πόλεμο της Ουκρανίας, αποδίδοντας τεράστιες ευθύνες στις ευρωπαϊκές ηγεσίες καθώς γνώριζαν, όπως είπε, από το 2014, με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, τι συνέβαινε και όφειλαν να είχαν λάβει θέση.

Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι “το Κόμμα τραυματίστηκε και σταμάτησε ο κόσμος να το ψηφίζει όχι γιατί δεν τους άρεσε ο ήλιος αλλά γιατί ενοχλήθηκε από τα φαινόμενα αλαζονείας”.

“Όμως, συμπλήρωσε, επανέρχεται δυναμικά καθώς στόχος είναι να έχει μια εθνική επιλογή αξιοπρέπειας στις επόμενες εκλογές”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε τα μέλη και τους φίλους να συνεργαστούν με όλες τις προοδευτικές αριστερές και κεντρώες δυνάμεις, και να δώσουν αγώνα από γειτονιά σε γειτονιά γιατί “θέλουμε να ενώσουμε τον λαό και η νίκη θα έρθει, και ο ήλιος θα ανατείλει ξανά”.

Το πρωί της Κυριακής ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τη Κάλυμνο και συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες για θέματα ακρίβειας. Σε δήλωση του ανέφερε χαρακτηριστικά: “Κοντά στους νησιώτες μας στην Κάλυμνο βρέθηκα σήμερα. Να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές της υγείας και της παιδείας στα νησιά, να υπάρξουν ειδικά φορολογικά κίνητρα και ένας αναπτυξιακός σχεδιασμός με έμφαση στον τουρισμό και άλλους τομείς της οικονομίας, για να προκύψουν πολλές και καλές δουλειές και να μείνουν τα ελληνόπουλα στα νησιά μας, να κάνουν οικογένειες για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More