Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Ανδρουλάκης στο ΕΡΤNews: «Θα στείλω επιστολή στον πρωθυπουργό για να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά»

Για το αν βλέπει πιθανή άνοδο της ακροδεξιάς στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με δεδομένο ότι υπάρχει σχηματισμός κυβέρνησης στην Ολλανδία με συμμετοχή της ακροδεξιάς, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά: «Η ακροδεξιά ανεβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια εντελώς, δεν έχουμε όμως μια μεγάλη χώρα με ισχυρή παρουσία (…) Ως σοδιαλδημοκράτες υπογράψαμε μια χάρτα μη συνεργασίας με την ακροδεξιά (…) Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν υπέγραψε αυτή τη χάρτα» είπε ανάμεσα σε άλλα.

Ενώ πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ένα ρεσιτάλ αλαζονείας. Επισείει τον τρόμο της αστάθειας, παρόλο που έχει πολύ περισσότερους βουλευτές από το δεύτερο κόμμα (…)».

Για την ακρίβεια και το κατά πόσο δέχεται τον όρο «εισαγόμενη» ή όχι, υπογράμμισε: «Η ακρίβεια είχε ξεκινήσει και πριν από την βάρβαρη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία».

Ενώ ως προς την πρόταση Κασσελάκη να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, επισήμανε: «Θα στείλω επιστολή στον πρωθυπουργό για να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά».

Στο ζήτημα της πρόκλησης της ΠτΔ της Βόρειας Μακεδονίας και για το αν πρέπει να κυρώσει η Ελλάδα τώρα τα μνημόνια συνεργασίας επειδή επικαλείται την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανέφερε: «Είναι μνημείο αλυτρωτισμού και μόνο το όνομα του κυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία (…) Όταν “κοιμάται” το υπουργείο Εξωτερικών πώς εκπλήσσεται όταν βγαίνει μια πρόεδρος και λέει όσα είπε; Πρέπει να υπάρξει απευθείας αντίδραση. Όσο σέρνονται τα πράγματα δυσκολεύεται η κατάσταση (…)».

Ο ίδιος έκανε λόγο για τεράστιο έλλειμμα στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Πρέπει να πιέσουμε διπλωματικά για να γίνει δεκτή» είπε ακόμη ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση.

Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τρίτο κόμμα, και για το με ποιο ποσοστό θεωρεί ότι θα έχει πετύχει τον εκλογικό του στόχο το κόμμα στις ευρωεκλογές, σημείωσε: «Στόχος μας η ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση».

Για το τι θα κάνει με το θέμα των υποκλοπών, και για το αν έχει κληθεί από την ΑΑΔΕ να ενημερωθεί για τον λόγο της παρακολούθησής του, τόνισε: «Περιμένω την επίσημη ανακοίνωση για να τοποθετηθώ (…) Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 2024 σε μια ευρωπαϊκή χώρα οι μυστικές υπηρεσίες δεν σέβονται τη δικαιοσύνη».

(*Κείμενο σε εξέλιξη)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More