Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Γιαννακοπούλου στο Πρώτο για γάμο ομόφυλων: Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της πραγματικής ισότητας – Να δούμε πρώτα το νομοσχέδιο (audio)

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εν αναμονή της σχετικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση, τοποθετήθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου.

«Καταρχάς να δούμε τι ακριβώς θα φέρει το νομοσχέδιο, να μην προτρέχουμε και να μην βιαζόμαστε. Βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ να υπάρχει πραγματική ισότητα και δικαιώματα σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως των επιλογών τους. Και νομίζω ότι και η χώρα μας ως μια ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να δει και να προσαρμοστεί στο τι γίνεται σε όλες τις δυτικές χώρες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία βεβαίως και πρέπει να διερευνηθούν. Με αφορμή και τις δηλώσεις, τις απαράδεκτες, τις αδιανόητες δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ότι θα ήθελε να κάνει δύο αγόρια μέσω παρένθετης μητέρας, οφείλω να ομολογήσω ότι ως γυναίκα και μητέρα τριών κοριτσιών, ότι θεωρώ αδιανόητη τη λογική η γυναίκα να χρησιμοποιείται ως απλά μηχανή αναπαραγωγής, ως μια μήτρα απλά και μόνο, προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό λοιπόν είναι κάτι το οποίο οφείλουμε να δούμε. Από εκεί και πέρα καθήστε να δούμε τι ακριβώς λέει το νομοσχέδιο και βεβαίως να τοποθετηθούμε με καθαρές κουβέντες. Θέλω να θυμίσω ότι όσον αφορά και το σύμφωνο συμβίωσης, το ΠΑΣΟΚ ήταν απολύτως θετικό και πολύ ορθώς και πολύ σημαντικό» ανέφερε αναλυτικά η κ. Γιαννακοπούλου.

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, η κ. Γιαννακοπούλου, επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ «από την πρώτη στιγμή και διαχρονικά έχει θέσει το ζήτημα της φοροδιαφυγής, από τα πρώτα στην ατζέντα μας».

«Είναι αδιανόητο, ένα κοινωνικό καρκίνωμα. Δεν είναι δυνατόν μονίμως να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, δηλαδή οι συνταξιούχοι και μισθωτοί και να υπάρχει ένα ολόκληρο τμήμα του πληθυσμού και συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματικές να φοροδιαφεύγουν. Όμως η στόχευση αυτή, την οποία οφείλουμε να έχουμε και πρέπει να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, δεν μπορεί να λυθεί με οριζόντια μέτρα και μάλιστα μέτρα τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι και απαρχαιωμένα. Ειδικά τη σήμερον ημέρα, την ημέρα που υπάρχουν τόσες ψηφιακές δυνατότητες που υπάρχουν τόσα άλλα τα οποία μπορεί να γίνουν, την ίδια στιγμή που ο κ. Χατζηδάκης έχει βγει και έχει πει ότι έχει εκατομμύρια στοιχεία, αυτό βγήκε και είπε ο υπουργός, θεωρούμε και λέμε ότι τα οριζόντια μέτρα δεν μπορεί να λύσουν το πρόβλημα. Δυστυχώς, συνεχίζουν να εμπεριέχουν και σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο της αδικίας» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Η φοροδιαφυγή δεν ξεκίνησε σήμερα επειδή σήμερα το διαπίστωσε ο κύριος Μητσοτάκης. Είναι πέντε χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας και θέλω να υπενθυμίσω ότι αυτά τα πέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση» υποστήριξε η κ. Γιαννακοπούλου ενώ σημείωσε πως από το 2011 που θεσμοθετήθηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ η διασύνδεση των POS με την αρμόδια αρχή, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

«Να λοιπόν τρόποι που μπορούσαν να είχαν ήδη εφαρμοστεί, διασταυρώσεις στοιχείων με όλες τις ψηφιακές δυνατότητες που υπάρχουν, επιτέλους να ολοκληρωθεί η διασύνδεση των POS με την αρμόδια αρχή, το να υπάρχουν κίνητρα για τους φορολογούμενους για να διεκδικούν και να ζητούν αποδείξεις από τα επαγγέλματα τα οποία θεωρείται ότι φοροδιαφεύγουν. Όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να τα δει η κυβέρνηση» τόνισε.

Ερωτηθείσα ποια θα είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία ψήφισης του ν/σ στη Βουλή, η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε «εμείς μιλάμε επί της αρχής, όλα αυτά θα ειπωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και οι μεγαλύτερες λεπτομέρειες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More