Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Δένδιας: Θα προασπίσουμε τα δικαιώματά μας – Ισχυρό μήνυμα αποτροπής της Ελλάδας στην Τουρκία (video)

Miα ημέρα μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Ταγιπ Ερντογάν από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, ότι «νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα» και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε πηγή εντάσεων και αστάθειας τις συνεχείς παραβιάσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας από την Τουρκία.
Το ισχυρό μήνυμα αποτροπής απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό εκφράστηκε τόσο από τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η απειλή χρήσης βίας στην περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει το δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ, η προώθηση της θεωρίας της «γαλάζιας πατρίδας» και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, αποτελούν στοιχεία της τουρκικής παραβατικότητας. Όλα αυτά αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και υπονομεύουν σοβαρά κάθε προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης της μοναδικής διαφοράς που έχουμε με τη γείτονα χώρα».

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More