Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Καρύδας, προπονητής στην Τουρκία: Κάτω από τα ερείπια υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν (video)

«Αυτό που περνάω εγώ δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που περνάνε άλλοι και όταν κάτω από τα ερείπια υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που περιμένουν» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Καρύδας, προπονητής της ομάδας Γκαζιαντέπ, σε μια από τις πόλεις που έχουν ισοπεδωθεί από τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Τουρκία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Έλληνας προπονητής που ήταν ένας από τους τυχερούς καθώς διασώθηκε ανέφερε ότι εδώ και τρεις ημέρες κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό του υπό το φόβο των νέων μετασεισμών και της πιθανής κατάρρευσης των πληγωμένων από τον σεισμό συνεχείς δονήσεις.

Όπως περιέγραψε στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην πόλη των 2,5 εκατ. κατοίκων. «Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν κοιμάται σε σπίτι. Όλοι κοιμούνται στα αυτοκίνητα», σημείωσε.

Σε ακτίνα 200 χλμ. έχουν καταστραφεί τα πάντα

Ό ίδιος δηλώνει απαισιόδοξος να βρεθεί άμεσα κάποια λύση για τους σεισμόπληκτους. «Αν θα θέλαμε να μεταφερθούμε κάπου με ασφάλεια, θα έπρεπε να μεταφερθούμε κάπου 200 χλμ. βόρεια γιατί σε μια ακτίνα 200 χλμ. οι δρόμοι είναι σχεδόν κατεστραμμένοι σε κάποια σημεία και η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Μιλώντας για τη συνδρομή των τοπικών αρχών δήλωσε ότι η Πολιτεία έχει δείξει ότι βοηθάει καθώς έχει βγάλει μια λίστα με τοποθεσίες που μπορεί να πάει ο κόσμος να προμηθευτεί τρόφιμα ή κουβέρτες.

«Μου έχει κάνει εντύπωση η ευγένεια του λαού. Χθες περνούσα από ένα ισόγειο καφέ ρεστοράν και μέσα ήταν ο ιδιοκτήτης που ετοίμαζε σούπα και προσέφερε στον κόσμο που περνούσε απ’ έξω», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας της ανθρωπιστικής τραγωδίας στην Τουρκία, που μετρά τα θύματά της για τέταρτη ημέρα.

Ερωτηθείς για το εάν σκοπεύει να παραμείνει στην πόλη όπου μέχρι πρόσφατα εργαζόταν, τόνισε ότι έχει κλείσει πτήση για την Κρήτη για την ερχόμενη Δευτέρα καθώς όλες οι πτήσεις ήταν κλεισμένες από κόσμο που ήθελε να φύγει, αποκαλύπτοντας έτσι ότι η επιστροφή στην πατρίδα δεν είναι εύκολη για όσους το επιθυμούν καθώς τόσο το οδικό δίκτυο όσο και το αεροδρόμιο έχουν υποστεί ζημιές.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβ

Εμ. Βασιλάκης, καθ. Γεωλογίας: Εξόφθαλμες αστοχίες στον σχεδιασμό των κτηρίων – Είναι ολική καταστροφή (video)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More