Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Κατσαρός (αθλητικογράφος) στο Πρώτο για Νεστορίδη: Ήταν ένα γνήσιο ταλέντο, γεννημένος ποδοσφαιριστής (audio)

«Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που είδα τον Νεστορίδη. Είμαι ίσως από τους λίγους τουλάχιστον εν ζωή που έχουν δει πάρα πολλά παιχνίδια, τα περισσότερα παιχνίδια του Νέστορα. Και αυτό διότι εκείνη την εποχή, όταν ήρθε στην ΑΕΚ, ο κόσμος πήγε να δει τον Νεστορίδη και όχι να δει μόνο την ΑΕΚ» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Νίκος Κατσαρός, ειδήμων σε θέματα αθλητικής δημοσιογραφίας, όπου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό» και συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπασταματίου με αφορμή το βιβλίο του «Ο μάγος της μπάλας», μια βιογραφία προς τιμή του ποδοσφαιριστή-σύμβολο της ΑΕΚ, Κώστα Νεστορίδη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε για τον Νεστορίδη στον δημοσιογράφο «το δυστύχημα για τους νεότερους είναι ότι δεν υπήρχε τηλεόραση και δεν υπάρχουν και εικόνες από αυτά που έκανε μέσα στο γήπεδο ο Κώστας Νεστορίδης και για αυτό ίσως ήταν και τιμή μου αλλά και χρέος μου να γράψω την βιογραφία του για να μεταφερθεί, έστω και γραπτώς, ας πούμε, ένα μέρος από αυτά τα πράγματα που έβλεπα εγώ μέσα στο γήπεδο και που μας έκαναν όλους να το λατρεύουμε» ενώ για το ξεκίνημα της καριέρας του σημείωσε «ο Νεστορίδης ξεκίνησε από μια ομάδα που λεγόταν Ελλάς Μοσχάτου την οποία είχε ένας βιομήχανος. Τον είδε λοιπόν, ο Ρουσόπουλος που ήταν γυμναστής και προπονητής και τον πήρε στον Πανιώνιο (…)».

Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια της συνομιλία τους πρόσθεσε τα εξής «για δύο χρόνια ο Νεστορίδης έπαιζε μόνο σε φιλικά παιχνίδια όπου γέμιζε το γήπεδο της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να καταφέρει να την κρατήσει ζωντανή στα δύσκολα χρόνια. Όταν όμως ξεκίνησε η διαδικασία της μεταγραφής του, τον διεκδικούσαν από τον Πανιώνιο και άλλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτός είχε δώσει το λόγο του στον Σεβαστάκη (…)».

«Η ζωή του Νεστορίδη θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφική ταινία τόσο για τα παιδικά του χρόνια όσο και για τον τρόπο που μεγάλωσε. Ο Νεστορίδης ήταν γεννημένος ποδοσφαιριστής, ένα γνήσιο ταλέντο (…) Έμαθε να παίζει μπάλα στα χωράφια, στις λάσπες, στα χώματα, αλλά το είχε μέσα του. Ήταν γεννημένος για αυτό» κατέληξε εμφανώς συγκινημένος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More