Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Παπαπέτρου: “Σοβαρές πλημμέλειες στην απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου για το κώλυμα εκλογιμότητας του Αχιλλέα Μπέου”

Οι δικηγόροι της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ» ο επικεφαλής αυτής, Νίκος Παπαπέτρος και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μόσχος, που άσκησαν ένσταση ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, ισχυριζόμενοι ότι συντρέχει κώλυμα εκλογιμότητας του κ. Μπέου, έλαβαν σήμερα, μετά τη σχετική ανάρτηση, γνώση της εκδοθείσας απόφασης δια της οποίας απορρίφθηκε η προσφυγή τους.

Επιφυλάσσονται να μελετήσουν αναλυτικά το σκεπτικό, προκειμένου να εκτιμήσουν τη συνδρομή πιθανών λόγων αναίρεσης, για να ασκήσουν το προβλεπόμενο ένδικο μέσο, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Από μια πρόχειρη ανάγνωση διαπιστώνουν, όπως αναφέρουν, σοβαρές πλημμέλειες όσον αφορά την αιτιολογία της εκδοθείσας απόφασης, αλλά και όσον αφορά την ορθή ερμηνεία και εφαρμογή του Νόμου, καθώς και παράλειψη απαντήσεων σε προβληθέντες λόγους προσφυγής. “Παρά τις έμμεσες παραδοχές της απόφασης ότι ενδεχομένως οι επικαλούμενες από τους προσφεύγοντες παρατυπίες θεμελιώνουν ζητήματα πειθαρχικών ή ποινικών ευθυνών, η άποψη των ενισταμένων εξακολουθεί να θεωρεί δεδομένη και την ύπαρξη διοικητικών συνεπειών, όπως είναι το κώλυμα εκλογιμότητας και το ασυμβίβαστο στην άσκηση των καθηκόντων” δηλώνουν ο Νίκος Παπαπέτρος και ο Νίκος Μόσχος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More