Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Ταχιάος: “Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να αποφύγουμε τις συνέπειες της θεομηνίας-Όταν ένα γεγονός συμβαίνει μία φορά στα 300 χρόνια δεν είσαι απροστάτευτος αλλά αδύναμος”

Το 1994 η πλημμύρα στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, είχαν οδηγήσει σε αποφάσεις για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. Σήμερα, 29 χρόνια μετά, ο Θεσσαλικός κάμπος επλήγη από μία πρωτοφανή θεομηνία. Για το θέμα μίλησε στη νέα ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ “Τριτολογίες” και στη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

“Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να αποφύγουμε τις συνέπειες αυτού του γεγονότος”, τόνισε ο κ. Ταχιάος, καθώς ο όγκος νερού που έπεσε ήταν τέτοιος που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. “Έπεσαν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια τόνοι νερού στη Θεσσαλία”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Ο Πηνειός κατεβάζει πολύ νερό, ανασυντίθεται η λίμνη Κάρλα από νερά του Πηνειού που περνούν το Συκούριο και τα αναχώματα”. “Όταν ένα γεγονός συμβαίνει μία φορά στα 300 χρόνια δεν είσαι απροστάτευτος αλλά αδύναμος”, επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, ο κ. Ταχιάος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στην Εθνική Οδό, με εξαίρεση ορισμένα σημεία στον Αρμυρό Βόλου.

Ο υφυπουργός εξήρε ακόμη την τιτάνια προσπάθεια που έγινε, στην οποία πρωτοστάτησαν ο στρατός, η πυροσβεστική, η αστυνομία αλλά και πλήθος εθελοντών που, όπως είπε, όχι μόνο πρέπει να τους ευχαριστούμε, αλλά να χειροκροτούμε οι πάντες. Και κατέληξε λέγοντας ότι εκείνο που μένει τώρα είναι η επόμενη ημέρα για όσους έχασαν τα πάντα αλλά και όταν αντιλαμβανόμαστε ότι η πολιτεία έχει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More