Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Ταχιάος: Τον Απρίλιο του 2023 ξεκινά η επανατοποθέτηση των ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου

Τον Απρίλιο του 2023 θα αρχίσει η επανατοποθέτηση των αρχαίων ευρημάτων στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος στην εκπομπή της ΕΡΤ3 “Μέρα με Χρώμα”, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πολύμηνη διαδικασία που θα γίνεται τις καθημερινές, χωρίς όχληση για το κυκλοφοριακό της πόλης. Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν έγινε η παραμικρή απομάκρυνση ευρημάτων χωρίς να γίνει προμελέτη από τις σχετικές υπηρεσίες για την επανεγκατάστασή τους στον αρχαιολογικό χώρο, όπου βρέθηκαν.

“Είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος και έχουμε τρέξει κατά 50% πιο γρήγορα” δήλωσε ο ίδιος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των εργασιών και των μελετών. «Σε τέσσερις μήνες φτάσαμε στο στάδιο της κατασκευής του επιπέδου της σιδηροδρομικής επιδομής και της αποβάθρας του σταθμού Βενιζέλου. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η ταχύτητα των σωστικών ανασκαφών που έτρεξαν παράλληλα με τις εργασίες προσωρινής απόσπασης των αρχαιολογικών ευρημάτων σε σύγκριση με τις καταγραφές του παρελθόντος» επισήμανε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι έχουν προχωρήσει και οι ανασκαφές στις δύο εισόδους του σταθμού, που θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα.

O κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στην επανατοποθέτηση του επιβλητικού Κρηναίου στο Σταθμό Αγίας Σοφίας, το οποίο είχε αποσπασθεί κατά την πρόοδο των εργασιών που έγινε αυτήν την Κυριακή και σημείωσε πως την επόμενη Κυριακή θα γίνουν εργασίες επανατοποθέτησης ενός ακόμη μέρους.

Οι δοκιμές λειτουργίας του μετρό έχουν ξεκινήσει αποτελώντας ένα μεγάλο δίκτυο ελέγχων συστημάτων και ρυθμίσεων που πρέπει να ολοκληρωθεί για την απόλυτη ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων σημείωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, λέγοντας πως μια γεύση πήραν οι επισκέπτες του ΟPEN HOUSE THESSALONIKI στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022. Μάλιστα ο κ. Ταχιάος παρομοίασε τους ελέγχους αυτούς με τους ελέγχους που γίνονται στα μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ, καθώς αφορούν την ασφάλεια ανθρώπων.

Επίσης, τόνισε ότι τρέχει η μελέτη για την επέκταση του μετρό στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης για την οποία θα ζητήσουν χρηματοδότηση από την Ε.Ε., εφόσον  ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της κατασκευής του μετρό.

Τέλος αναφερόμενος στις σημερινές κινητοποιήσεις του σωματείου εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό απάντησε ότι το ζήτημα δεν αφορά την Αττικό Μετρό παρά μόνο στο θέμα της ασφάλειας και πως γίνονται διαρκώς έλεγχοι προκειμένου να διασφαλιστούν η ασφάλεια και η τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλη τη διάρκεια των εργασίων του υπό κατασκευή μετρό. “Ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2023 να έχουμε δώσει στην πόλη ένα από τα πιο σύγχρονα μετρό της Ευρώπης και το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα” κατέληξε ο κ. Ταχιάος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More