Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Μοναδικό ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο ο Ελληνισμός της Διασποράς στην Αμερική

«Η Ελλάδα είναι ισχυρή, η Ελλάδα επιζητεί την ειρήνη, παραμένει νηφάλια, παραμένει ψύχραιμη αλλά παραμένει και αδιαπραγμάτευτη σε οτιδήποτε αφορά στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας σε μέλη του Ελληνισμού της Διασποράς στη Νέα Υόρκη, τελευταίο σταθμό της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ο Ελληνισμός της Διασποράς μεγαλουργεί στην Αμερική και αποτελεί μοναδικό ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο. Είναι ξεχωριστό συναίσθημα χαράς να συναντάς Έλληνες του Απόδημου Ελληνισμού τόσο μακριά από την πατρίδα μας. Η ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης με την πλούσια δράση της, ενισχύει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, διατηρεί την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και ισχυροποιεί την ελληνική φωνή στις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως η ελληνική καρδιά χτυπάει πολύ δυνατά και στη Νέα Υόρκη» κατέληξε στην ανάρτησή του ο Ν. Χαρδαλιάς.

Επίσης, όπως αναφέρει, στο πλαίσιο της συνάντησης με μέλη του Ελληνισμού της Διασποράς της Νέας Υόρκης, στο Προξενείο, συνομίλησε με τον Προέδρο της AHEPA Jimmy Kokotas, τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της Eastern Mediterranean Business & Culture Alliance Lou Katsos, τον A΄ Αντιπρόεδρο της Hellenic Lawyers Association George Zapantis, καθώς και επιφανή μέλη οργανώσεων και πολιτιστικών συλλόγων της Ομογένειας. Επίσης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με την Επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας μας στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβη Μαρία Θεοφίλη.
Ο κ. Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης με την πλούσια δράση της, ενισχύει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, διατηρεί την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και ισχυροποιεί την ελληνική φωνή στις ΗΠΑ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More