Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά η αποκατάσταση του σχολείου Παλαγίας, από την ΔΕΠΑ Εμπορίας

Ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του αν. Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ύστερα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, η ΔΕΠΑ Εμπορίας αναλαμβάνει τις δαπάνες αποκατάστασης των ζημιών σε σχολικό κτίριο που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο.

Πρόκειται για ένα σχολείο στο οποίο φοιτούν 85 μαθητές και που οι βλάβες που του δημιούργησε η επέλαση της φωτιάς είναι τόσο σοβαρές καθιστώντας το ακατάλληλο προς χρήση για τη νέα σχολική χρονιά.

Για τον λόγο αυτό  η ΔΕΠΑ Εμπορίας προχωρά άμεσα στην αποδέσμευση του απαιτούμενου ποσού για την έγκαιρη αποκατάσταση του σχολείου στην πληγείσα περιοχή.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβανιος για την άμεση ανταπόκριση  στο αίτημα του τονίζοντας πως «Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία είναι αναγκαία η αλληλεγγύη και η συνεργασία όλων μας, προκειμένου να επουλωθούν το ταχύτερο δυνατό οι τεράστιες πληγές που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα.»

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον αν. Υπουργό για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε αλλά και τη Διοίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας που έσπευσε να ανταποκριθεί με την κάλυψη του κόστους των εργασιών. « Χάρη στη συνδρομή τους, είπε , το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας θα μπορέσει να υποδεχτεί τους μαθητές του έγκαιρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

 Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, τόνισε ότι «ήταν αυτονόητο ότι  θα κινητοποιηθούμε άμεσα για να ανταποκριθούμε στο αίτημα του αν. Υπουργού, κ. Λιβάνιου, να αναλάβουμε τις δαπάνες αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Επιδίωξή μας είναι το σχολείο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More