Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οδηγίες για την πώληση επιτραπέζιου παιχνιδιού σε ηλικίες 18+

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), με ανακοίνωσή του, σε συνέχεια σχετικής πληροφόρησης από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενημερώνει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εμπορίας παιχνιδιών για το υπ ́ αρ. 74085-17.08.2023 έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο, η Επιτροπή Προστασίας της ψυχικής υγείας των ανήλικων καταναλωτών του άρθρου 7α του ν.2251/1994, ύστερα από διεξοδική συζήτηση των μελών της επί της 30/6/2023 διαμαρτυρίας αναφορικά με το επιτραπέζιο παιχνίδι «What do you meme» της εταιρείας με διακριτικό τίτλο «AS Company», προέβη στις ακόλουθες επισημάνσεις σχετικά με τις ενέργειες προς υλοποίηση από τα καταστήματα πώλησης του εν λόγω παιχνιδιού:

Τοποθέτηση (χωροταξικά) του συγκεκριμένου επιτραπέζιου παιχνιδιού εντός των καταστημάτων σε διακριτούς χώρους μεταξύ ενηλίκων και ανήλικων καταναλωτών.
Ενημέρωση των αρμοδίων υπαλλήλων των καταστημάτων ότι το συγκεκριμένο επιτραπέζιο παιχνίδι απευθύνεται σε ηλικίες 18+, όπως αναγράφεται και στην συσκευασία του.
Διόρθωση των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων που πωλούν το συγκεκριμένο επιτραπέζιο, με την προσθήκη σαφούς και ευδιάκριτης ηλικιακής σήμανσης.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι επιχειρήσεις εμπορίας παιχνιδιών για την υλοποίηση των προαναφερόμενων ενεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των ανήλικων καταναλωτών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More