Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οδοιπορικό στη Ναντέρ όπου έπεσε νεκρός ο 17χρονος Ναέλ – Τι κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ

Την Ναντέρ, την πόλη όπου έπεσε νεκρός ο 17χρονος Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού, προκαλώντας μεγάλες αναταραχές στη Γαλλία επισκέφθηκε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Θωμαΐς Παπαϊωάννου, σε ένα μοναδικό οδοιπορικό στις γειτονίες όπου ξεκίνησαν όλα με την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει για έκτη ημέρα.

«Βρισκόμαστε στο επίκεντρο των ταραχών, εδώ στο προάστιο της Ναντέρ. Εδώ ξεκίνησαν όλα το βραδυ της προηγούμενης Τρίτης. Ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ, το παιδί τους, ο αδερφός τους, δολοφονήθηκε» ανέφερε η δημοσιογράφος που συνομίλησε με κατοίκους της πόλης, που στις δηλώσεις τους υποστηρίζουν ότι ήταν «αστυνομική δολοφονία».

Το περιστατικό που συγκλονίζει τη χώρα συνέβη κοντά στους Πύργους Πάμπλο Πικασό με τα στίγματα από τους ταραχές στους δρόμους να είναι ορατά ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επικρατεί μια ανησυχητική ηρεμία.

Όλοι θέλουν να ξεχάσουν μέχρι την επόμενη σπίθα

«Γνώριζα τον Ναέλ. ΄Ηταν ένας νεαρός της περιοχής συμπαθητικός, καθόλου κακός» δήλωσε ένας νεαρός πάνω σε σκούτερ λέγοντας ότι φοβάται και εγώ την αστυνομία». Όπως φάνηκε στο οδοιπορικό στην περιοχή επικρατεί πολύς θυμός και ο κόσμος δεν θέλει να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Ωστόσο, η πλειονότητα του κόσμου και ιδίως οι νέοι έχουν την ίδια άποψη, ο θάνατος του Ναέλ ήταν άσκοπος και αποτέλεσμα αλόγιστης αστυνομικής βίας.

Αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους της πόλης εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Η Θωμαΐς Παπαϊωάννου βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του 17χρονου μεταφέροντας δηλώσεις των κατοίκων που υποστηρίζουν ότι ο Ναέλ δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αστυνομικής βίας.

«Δεν τελείωσαν η κατάσταση εδώ. Σαρανταπέντε χιλιάδες αστυνομικοί είναι στους δρόμους ενώ οι αρχές θα επιτηρούν τους δρόμους με drones» ανέφερε περιγράφοντας ότι οι κάτοικοι της Ναντέρ θέλουν να ξεχάσουν όλα τα τραγικά που συνέβησαν όταν ο αστυνομικός πυροβόλησε εξ επαφής το νεαρό αγόρι με αφορμή μια τροχονομική παράβαση.

«Μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι νέοι δίνουν ραντεβού πια στο Παρίσι που συμβολίζει τον πλούτο» λέγοντας ότι προτιμούν να βανδαλίσουν την γαλλική πρωτεύουσα, παρά τις υποβαθμισμένες γειτονιές στις οποίες ζουν.

«Οι γυναίκες είναι πιο φιλικοί ενώ οι άντρες είναι πιο επιθετικοί. Όλοι θέλουν να ξεχάσουν μέχρι την επόμενη σπίθα» ανέφερε η Θωμαΐς Παπαϊωάννου σε ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στο σημείο της τραγωδίας.

Οδοιπορικό – Γαλλία: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More