Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Να καλυφθεί το ακτινολογικό τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Ερώτηση στη Βουλή, αναφορά με το θέμα των ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Με την ερώτησή του, ζητά απ’ τον αρμόδιο Υπουργό, να πάρει απαντήσεις για το θέμα της στελέχωσης της δομής με ακτινολόγους, ώστε το ακτινολογικό τμήμα, όπως αναφέρει, να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο βουλευτής Αρκαδίας, αυτή τη στιγμή, στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης, υπάρχει ένας ακτινολόγος, ενώ προβλέπονται επτά θέσεις.

Μέχρι πρότινος, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, οι ακτινολόγοι του Παναρκαδικού, ήταν δύο, αλλά, έπειτα απ’ την τελευταία παραίτηση, έχει μείνει μόνο ένας ιατρός.

” Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να εφημερεύουν επτά ημέρες το μήνα, αλλά, προκειμένου να καλυφθούν όσες περισσότερες ανάγκες γίνεται, ο ακτινολόγος – που έχει επωμιστεί όλο το βάρος – εφημερεύει εννέα ημέρες, οι υπόλοιπες μένουν ακάλυπτες. Πρακτικά, ο ένας και μοναδικός ακτινολόγος, είναι υπεύθυνος για πέντε μηχανήματα, για την εσωτερική κίνηση του νοσοκομείου και τα εξωτερικά ιατρεία”, σημειώνει η ερώτηση του Αρκάδα βουλευτή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More