Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Τραγική αποτυχία – Πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα

Για «τραγική αποτυχία» της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας φιλοξενούμενος στον Alpha, τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη σε επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν» παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και έκανε λόγο για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα.

Σχετικά με το τι συνέβη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε: «Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που διατάξαμε. Τα όσα συνέβησαν χθες, με τον τραγικό χαμό αναδεικνύουν δύο φοβερά αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ. Ενώ στις συλλήψεις υπήρχε επάρκεια, συνελήφθησαν 98 και άλλοι 7 στους Εύζωνες, όπου διερευνάται η σχέση τους με το περιστατικό, με υψηλή πιθανότητα ανάμεσα σ’ αυτούς να είναι ο δολοφόνος, στον τομέα της πρόληψης, της αποτροπής είχαμε μια τραγική αποτυχία. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα: «Τραγική αποτυχία τελείως ξένη, για τις αποδόσεις και την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν, πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα, υπήρχαν άνθρωποι που ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ χωρίς να τους σταματήσει κανείς. Αυτό είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο. Ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες».

«Απαντώ ξεκάθαρα και στους καλοπροαίρετους και σε όσους μηδενίζουν, ότι βεβαίως ό,τι μας δείξει η έρευνα θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί, θέλω να το ξεκαθαρίσω με όλους τους όρους. Αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο. Δεν νοείται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ακόμα και μήνα Αύγουστο να αντιμετωπίζουν έτσι αυτά τα περιστατικά και αυτές τις πληροφορίες».

Τέλος σχετικά με την απαίτηση κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει 6-7 φορές την παραίτησή μου, ως κυβερνητικού εκπροσώπου. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παραιτηθώ αν είχε να κάνει με πολιτικό σχεδιασμό. Ο υπουργός δεν είναι αστυνομικός να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν. Θα ήταν ο εύκολος ο δρόμος της παραίτησης» ανέφερε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More