Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Βρετανοί με αύξηση προκρατήσεων 18% στέλνουν τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο

Για την επόμενη τουριστική περίοδο οι προκρατήσεις ήδη είναι αυξημένες κατά 18% στη βρετανική αγορά, στη Γερμανία παραμένουν στα φετινά επίπεδα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις βαλκανικές χώρες και τα κρουαζιερόπλοια που θα δέσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από 63 θα αυξηθούν στα 76, επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας σε εκδήλωση, με τίτλο «Οι Δυνατότητες ενίσχυσης των τουριστικών ροών στη Βόρεια Ελλάδα» που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Βορείου Ελλάδος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ξεκάθαρα τα νούμερα δείχνουν πως ο οδικός τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τη Βόρεια Ελλαδα, υπογράμμισε ο κ Τάσιος και διευκρίνησε πως από τους οδικούς τουρίστες προέρχονται τα περισσότερα έσοδα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (INSETE Intelligence), όπως είπε ο ίδιος, στη Βόρεια Ελλάδα είχαμε 8.988.546 οδικές αφίξεις για το 2023 έως Σεπτέμβριο σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς. Το 2022 είχαμε 6.626.247 και 10.254.240 το 2019. Οι περισσότεροι τουρίστες είναι απο τα Βαλκάνια, συγκεκριμένα είναι Ρουμάνοι, Τούρκοι, Σέρβοι, Σκοπιανοί, Βούλγαροι και Αλβανοί. Στα δυο αεροδρόμια Θεσσαλονικη Καβάλα για το 2023 δεχτήκαμε περίπου 2 εκατ. τουρίστες μέχρι τον Σεπτέμβριο, σχεδον τον ίδιο αριθμό τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας ολο το 2019.

Ο γενικός σύμβουλος ΟΕΥ Β΄Προϊστάμενος Γραφείου ΟΕΥ Βορείου Ελλάδος Αλέξανδρος Αλεξιάδης και τόνισε πως,«ήδη έχουμε μεγάλη αύξηση στην άφιξη κρουαζιερόπλοιων για το 2024, καθώς από 63 κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονικης το 2023, αναμένεται να δέσουν την επόμενη τουριστική περίοδο 76 κρουαζιερόπλοια. Η Ελλάδα είναι ένα brand name από τα ισχυρότερα διεθνώς. Οι αριθμοί είναι πολλοί καλοί και η Ελλάδα στις πρώτες δέκα θέσεις διεθνώς».

«Είχαμε μια πολύ καλή πορεία φέτος στον τουρισμό που διέψευσε τις Κασσάνδρες», τόνισε ο Ά Αντιπροεδρος του ΕΒΕΘ Μανώλης Βλαχογιάννης και πρόσθεσε πως, «έχουμε σημαντικά προϊόντα σε πολύ καλό επίπεδο και τα ωφελήματα του τουρισμού διαχέονται σε πολλούς τομείς της χώρας κ αυτό είναι θετικό. Η μεγάλη πύκνωση του τουρισμού σε στενό χώρο δεν πρέπει να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να οδηγεί σε υπερβολική αύξηση στην τιμή της γης»,

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση μεταξύ άλλων εξετάστηκαν οι τρόποι ενίσχυσης και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη, όπως η βελτίωση των συνοριακών σταθμών, η πρόσβαση αλλά και και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους και καλύτερους τουρίστες, περισσότερους μήνες του χρόνου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More