Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι γιορτές του Αυγούστου στο Καστελλόριζο

Το σημείο που ορίζει τα ανατολικά όρια της επικράτειας, το νησί της Μεγίστης, διανύει μια καλή τουριστική χρονιά και βλέπει τους επισκέπτες να αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Ο Στράτος Αμύγδαλος, αντιδήμαρχος Μεγίστης, εκφράζει την άποψη της δημοτικής αρχής για ήπια τουριστική ανάπτυξη, προκειμένου το νησί να διατηρήσει τον χαρακτήρα του.

Στην Ελλάδα εφευρέθηκε το “μέτρο”, και όχι τυχαία. Οι υπερβολές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αρνητικές καταστάσεις. Το «Ούκ εν τω πολλώ το ευ», ισχύει και στην τουριστική ανάπτυξη. Κάθε χώρα και κάθε τόπος έχει συγκεκριμένες και  περιορισμένες δυνατότητες. Δεν μπορεί να δεχθεί φορτίο πληθυσμιακό πέρα από αυτές. Αυτό ισχύει για όλα. Ο Δήμος Μεγίστης έχει ένα σχέδιο υποστήριξης των υπαρχουσών υποδομών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και που ελπίζουν να έχουν επιλύσει τα διογκούμενα προβλήματα την επόμενη διετία. Όμως όσο αυξάνονται οι ροές τόσο λιγοστεύουν οι πεπερασμένοι πόροι και τόσο το πρόβλημα παραμένει.

Σε όλα αυτά έρχεται ως αντιστάθμισμα το 8ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Beyond Borders, που πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου. Μια σημαντική καλλιτεχνική γιορτή, με κινηματογραφικό και πολιτιστικό  ενδιαφέρον, που φέτος συγκέντρωσε 835 συμμετοχές από 93 χώρες. Λόγω της σπουδαιότητας του νησιού δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προβολή του μέσω της 7ης τέχνης και για αυτόν τον λόγο τα τελευταία τρία χρόνια τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην φετινή διοργάνωση θεσμοθετήθηκε το «Beyond Storytelling»: Ένα κινηματογραφικό εργαστήρι με την συμμετοχή φοιτητών/ριών από το συνεργαζόμενο δίκτυο κινηματογραφικών σχολών, που θα επικεντρώνεται κάθε χρόνο σε ένα θεματικό πυρήνα συνυφασμένο με το Καστελλόριζο και θα «μυεί» τα μέλη του σε όλα τα στάδια της κινηματογραφικής παραγωγής, από το development έως το post production παράγοντας μια ταινία τεκμηρίωσης μικρού μήκους.

Φέτος το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και το Πανεπιστήμιο Queen’s του Kingston του Καναδά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More