Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εκλογές 2023 μέσα από την κάμερα της εκπομπής «Νησιά στην άκρη»

Οι σκηνοθέτες Γιώργος Σαββόγλου και Διονυσία Κοπανά βρίσκονται στη Σχοινούσα για την παραγωγή της ΕΡΤ «Νησιά στην άκρη» μια σειρά ντοκιμαντέρ, που σκιαγραφεί τη ζωή λιγοστών κατοίκων σε μικρά ακριτικά νησιά και κατέγραψαν την εκεί διαδικασία στις εκλογές 2023.

«Εμείς δεν είμαστε ανταποκριτές. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε μόνο είναι ότι κάναμε ένα γύρισμα και βλέποντας την καθημερινότητα και στη συγκεκριμένη συνθήκη των εκλογών, εδώ σ’ αυτό το νησί, που έχει μόνο ένα εκλογικό τμήμα. Μάθαμε ότι έχει γύρω στους 275 καταγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει γύρω στους 80.

Αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι ότι είναι ένα πολύ όμορφο νησί. Είναι πολύ ωραία αυτή η εποχή εδώ για μας, που καταγράφουμε την καθημερινότητα στα μικρά νησιά. Είμαστε στο μεταίχμιο γιατί τώρα αρχίζουν οι προετοιμασίες για να υποδεχτεί το νησί τους τουρίστες, τον τουρισμό που έρχεται και είναι μια πολύ όμορφη εποχή τώρα και εμείς την απολαμβάνουμε, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων», είπε η Διονυσία Κοπανά στην εκπομπή «Περίμετρος».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σαββόγλου τόνισε: «Έχουμε συναντήσει κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έρθει να ψηφίσουν εδώ στη Σχοινούσα. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν είτε στη Νάξο είτε στην Αθήνα και τον Πειραιά και έχουν επιστρέψει στον τόπο τους. Έχουμε περάσει πολύ ωραία, πολύ δημιουργικά. Είμαστε σχεδόν 20 μέρες στις μικρές Κυκλάδες. Πήγαμε Ηρακλειά, Κουφονήσια, Δονούσα και τώρα τελειώνουμε τέσσερα νησιά με τη Σχοινούσα. Πολλές μέρες, πολύς αέρας, ήλιος, κρύο ζέστη. Περάσαμε διάφορες εναλλαγές του καιρού. Τώρα έχει και ψιχάλα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More