Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι καταναλωτές της Ροδόπης “κρατούν μικρό καλάθι” και περιμένουν την εξομάλυνση της κατάστασης

Καλούν τους Βιομηχάνους να «βάλουν πλάτη», ζητούν από την Κυβέρνηση να «κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί» και σημειώνουν με νόημα ότι «ακρίβεια υπήρχε και σε άλλες εποχές». Καταναλωτές της Ροδόπης «κρατούν μικρό καλάθι» και «κάνουν αγορές με μέτρο», όπως λένε.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr τονίζουν ότι η ακρίβεια τους έχει «αγγίξει» όλους και όλες, ωστόσο, πιο πολύ δυσκολεύονται τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και «εκεί απαιτούνται παρεμβάσεις». Σχολιάζοντας το καλάθι του νοικοκυριού σημειώνουν πως «είναι νωρίς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους» σπεύδουν, όμως, να προσθέσουν ότι με υψηλό πληθωρισμό είναι δύσκολο να φανούν οφέλη.

“Για τις αγορές στα super market και την κάλυψη όλων όσων χρειάζεται ένα σπίτι για να λειτουργήσει “φεύγει” ένας μισθός» τονίζουν και παράλληλα προσθέτουν ότι ««βραχνάς» για τα νοικοκυριά αποτελούσαν πάντα και οι λοιποί λογαριασμοί: ηλεκτρικό ρεύμα, κοινόχρηστα, θέρμανση κ.α. Περιμένουν την εξομάλυνση της κατάστασης και σημειώνουν ότι και οι ίδιοι για μια ακόμη φορά θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες και να προσαρμοστούν.

Σημειώνουν ότι η αγοραστική δύναμη ενισχύεται μέσα από την εργασία προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας καθώς τώρα η περιοχή στηρίζεται μόνο στο ΔΠΘ» και λιγότερο,όπως λένε στη ΒΙ.ΠΕ.

Τέλος, τονίζουν την αναγκαιότητα σε μια περιοχή όπως η Ροδόπη να υπάρξει ρύθμιση στο θέμα των καυσίμων, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν στη γειτονική Βουλγαρία για να προμηθευτούν φθηνότερα καύσιμα στερώντας τα χρήματα αυτά από την τοπική οικονομία σε μια δύσκολη συγκυρία.

Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More