Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι Κωμικοί”: Μία κωμωδία μυθοπλασίας με αναφορά στο 1920

Οι Κωμικοί” είναι μία παράστασηέπος” της προπολεμικής κωμωδίας με έναν εξαιρετικό 25μελή θίασο και ζωντανή μουσική που επιμελείται ο Στάθης Παχίδης που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, στο κατάμεστο θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

 Ο Δημήτρης Πιατάς με τον Σάκη Σερέφα υπογράφουν το κείμενο, ο Δημήτρης Πιατάς που συμμετέχει στην παράσταση υπογράφει και τη σκηνοθεσία, ο Μανόλης Παντελιδάκης τα σκηνικά & κοστούμια, ο Δημήτρης Παπάζογλου τη χορογραφία, τα κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που προβάλλονται κατά τη διάρκεια της παράστασης έχουν γυριστεί από τον Νίκο Σούλη, ενώ ο Χρήστος Τουρλάκης κινηματογραφεί ζωντανά επί σκηνής. Σε γκεστ εμφάνιση, μέσα από μία κινηματογραφημένη σκηνή, υποδυόμενος τον Τσάρλι Τσάπλιν σε μεγάλη ηλικία που επισκέπτεται ονειρικά, τον δικό μας Έλληνα «Σαρλώ», τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ, ο Λάκης Λαζόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Πιατά, Ηθοποιό και σκηνοθέτη, είναι μία παράσταση δουλειάς που το κοινό υποδέχτηκε με θερμό χειροκρότημα.

Πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη εικόνες, βιώματα, μνήμες, μουσικές που προσφέρει άφθονο γέλιο, γλυκιά συγκίνηση και «ταξιδεύει» το κοινό στην ιστορία του ελληνικού βωβού κινηματογράφου μέσα και από ιστορικά ντοκουμέντα, με κεντρικούς ήρωες πραγματικούς ηθοποιούς της εποχής, οι οποίοι έζησαν και έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής ιστορίας της χώρας μέσα στα ταραγμένα χρόνια, μεταξύ του 1920 και του 1939.

“Κάνω θέατρο γιατί δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο πια, ζούμε σε μία εποχή υλική, η επιτυχία μετριέται με χρήματα, αυτό μου είναι απεχθές, κάνω κάτι που θα μπορούσα να το κάνω και δωρεάν… είναι περηφάνια μου που είμαι στη Θεσσαλονίκη”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Πιατάς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More