Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι «μπερδεμένοι» οδηγοί της Ουαλίας – Οδηγούν σε δρόμο που αλλάζει οκτώ όρια ταχύτητας μέσα σε δύο μίλια

Οι οδηγοί στο Vale of Glamorgan της Ουαλίας είναι πολύ… μπερδεμένοι και όλα οφείλονται σε έναν δρόμο που έχει οκτώ αλλαγές στο όριο ταχύτητας σε απόσταση δύο μιλίων. Σε ορισμένα τμήματα του A4222 στο Vale of Glamorgan το όριο πέφτει μάλιστα στα 20 μίλια/ώρα.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας άλλαξε το προκαθορισμένο όριο ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές της Ουαλίας τον Σεπτέμβριο. Αυτό, μειώθηκε από τα 30 μίλια/ώρα στα 20 μίλια/ώρα, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι η αλλαγή θα κάνει τις γειτονιές ασφαλέστερες και θα «σώσει ζωές».

Συνεργείο του Sky News, θέλοντας να ελέγξει τι πραγματικά συμβαίνει με τον συγκεκριμένο «αναποφάσιστο» από άποψη σήμανσης δρόμο, έκανε μια βόλτα στον A4222. Το εθνικό όριο ταχύτητας ισχύει μέχρι να φτάσετε στο χωριό «Ystradowen», όπου το όριο γίνεται 30 μίλια/ώρα.

Μόλις περάσει κάποιος το χωριό, το όριο αυξάνεται στα 40 μίλια/ώρα, στη συνέχεια επιστρέφει στα 30 μίλια/ώρα, έπειτα ξανά στο εθνικό όριο ταχύτητας, πριν να πέσει και πάλι στα 30 μίλια/ώρα.

Φτάνοντας στο «Aberthin» το όριο ταχύτητας γίνεται 20 μίλια/ώρα, επιστρέφει στα 30 μίλια/ώρα για λίγη ώρα, πριν πέσει ξανά στα 20 μίλια/ώρα, λίγο πριν από την είσοδο στο «Cowbridge».

Το τοπικό συμβούλιο αναφέρει ότι τα όρια ταχύτητας στο δρόμο έχουν οριστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της ουαλικής κυβέρνησης, ωστόσο οι συγκεκριμένοι κανονισμοί στον οδικό αυτό άξονα δεν παύουν να μπερδεύουν τους οδηγούς.

Ο Chris Banner είναι ο ιδιοκτήτης της παμπ στο «Ystradowen». Δήλωσε στο Sky News ότι οι αλλαγές στην ταχύτητα ήταν πολύ περίπλοκες. «Δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για το όριο ταχύτητας σε σχέση με το πού πηγαίνεις και οι συνεχείς αλλαγές είναι πολύ δύσκολες», είπε.

ΠΗΓΗ: SkyNews

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More