Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι ποδηλάτες της φωτιάς”: Μία μαθητική ταινία για τις καταστροφικές πυρκαγιές και την ελπίδα που γεννιέται από τις στάχτες

Οι ποδηλάτες της φωτιάς” είναι μία μαθητική ταινία για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του 2023 στο Δάσος της Δαδιάς και τις επιπτώσεις στην περιοχή.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου, βγήκαν με τα ποδήλατά τους στη φύση και πήραν συνεντεύξεις από κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, υλοτόμους. Αφουγκράστηκαν αλλά και μοιράστηκαν μαζί τους τη θλίψη, τον θυμό, τις αγωνίες αλλά και την ελπίδα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Φακούδη, Διευθυντή Γυμνασίου Σουφλίου, τα παιδιά, πέρα από τον φόβο, ένιωσαν τη φρίκη της καταστροφής, ένιωσαν όμως και την ελπίδα, όταν είδαν ζαρκάδια να έχουν επιβιώσει και τη βλάστηση να αρχίζει δειλά δειλά να ξαναβγαίνει μέσα από τις στάχτες.

Τα παιδιά έκαναν λόγο για μία πολύ συγκινητική εμπειρία, καθώς, όπως είπαν, ήταν τεράστια η απογοήτευση μπροστά στην εικόνα του καμένου δάσους, γιατί σε αυτό μεγάλωσαν.

Η μαθητική ταινία αποτελεί το δημιουργικό αποτέλεσμα του πενθήμερου κινηματογραφικού εργαστηρίου δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ στο Γυμνάσιο Σουφλίου, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Νίκου Αναγνωστόπουλου.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ενCINEσθηση του Νεανικού Πλάνου* και αποτέλεσε μέρος των εκπαιδευτικών δράσεων μιας εβδομάδας “Κινηματογραφικής Παιδείας” στο Σουφλί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More