Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Δράση, τρόμος, γενναιότητα και επικές περιπέτειες με πρωταγωνίστριες γυναίκες

Πέντε ταινίες με πρωταγωνίστριες γυναίκες έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022: Από την Βαιόλα Ντέιβις ως ατρόμητη Woman King, που εκπαιδεύει μαχήτριες να πολεμήσουν μέχρι θανάτου, την Σιγκούρνι Γουίβερ που ζει έναν ώριμο Έρωτα που τα Αλλάζει Όλα, την τρομοκρατημένη αλλά απίστευτα γενναία Νορβηγίδα Σοφία που αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή σε μια κυριολεκτικά Φλεγόμενη Θάλασσα, ως την Δρ. Ρόουζ που τη στοιχειώνουν εφιαλτικά παγωμένα Χαμόγελα, και την Σουν Χουά, που εγκλωβίζεται στα δίχτυα της σεξουαλικής δουλείας εξαιτίας ενός εμμονικού Bad Guy.

Η Γυναίκα Βασιλιάς

Οι Αμαζόνες της Δαχομέης είναι η λεπίδα της ελευθερίας, το μυστικό όπλο αυτού του Αφρικανικού Βασιλείου του 18ου αιώνα απέναντι στον (Ευρωπαίο) εχθρό που απειλεί να τους αφανίσει. Η βραβευμένη με Όσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις υποδύεται την ατρόμητη Στρατηγό Νανίσκα, η οποία ηγείται των μαχητριών Αγκότζι σε αυτήν την βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ταινία.

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

Μια δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα -και όχι μόνο – έχουν οι χαρακτήρες που υποδύονται η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ Σιγκούρνι Γουίβερ και ο βραβευμένος με Όσκαρ Κέβιν Κλάιν, στην ταινία The Good House, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα της Ann Leary.

Η Χίλντι Γκουντ (Σιγκούρνι Γουίβερ), είναι μια ευφυής μεσίτρια της Νέας Αγγλίας, απόγονος των μαγισσών του Σάλεμ, που λατρεύει το κρασί και τα μυστικά. Όλα φαίνονται δομημένα στη ζωή της, μέχρι που ο Φρανκ (Κέβιν Κλάιν), παλιός της έρωτας από το γυμνάσιο, έρχεται να ταράξει τα νερά. Θαμμένα συναισθήματα και οικογενειακά μυστικά χρόνων έρχονται στην επιφάνεια, και η Χίλντι ωθείται προς έναν απολογισμό με το βασικό άτομο που απέφευγε εδώ και δεκαετίες να αντιμετωπίσει: τον εαυτό της.

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το «Κύμα» και τον «Σεισμό», οι Νορβηγοί δημιουργοί επικών ταινιών καταστροφής ξαναχτυπούν με τη «Φλεγόμενη Θάλασσα», σε σκηνοθεσία Τζον Αντρέας Άντερσεν.

Όταν ανοίγει μια ρωγμή στον πυθμένα της θάλασσας, προκαλώντας την κατάρρευση μιας εξέδρας εξόρυξης, μια ομάδα ερευνητών, μεταξύ των οποίων και η χειρίστρια υποβρυχίων Σοφία (Κριστίν Κούτζαθ Θορπ), σπεύδει να αναζητήσει τους αγνοούμενους και να ανακαλύψει το αίτιο της ζημιάς. Ανακαλύπτει όμως ότι πρόκειται μόνο για την αρχή μιας πιθανής αποκαλυπτικής καταστροφής. Ενώ εκκενώνονται οι εξέδρες, ο σύντροφος της Σοφία, Στίαν, παγιδεύεται στον βυθό της θάλασσας και η Σοφία αποφασίζει να καταδυθεί για να τον σώσει.

Χαμογέλα

Ύστερα από την αλλόκοτη αυτοκτονία μιας νεαρής ασθενούς της μπροστά στα μάτια της, η Δρ. Ρόουζ Κότερ (Σόσι Μπέικον) αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα, καθώς ό,τι κι αν είναι αυτό που την καταδιώκει, κυριολεκτικά τρέφεται και μεταδίδεται από το ανεπεξέργαστο τραύμα.

Μια εφιαλτική ταινία τρόμου σε σενάριο και σκηνοθεσία Πάρκερ Φιν, όπου τα χαμόγελα είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστα.

Bad Guy

Η προκλητική, σκληρή και αμφιλεγόμενη για την ωμή παρουσίαση της σεξουαλικής δουλείας, της πορνείας και των γκάγκστερ ταινία του Κιμ Κι-Ντουκ “Bad Guy” (2001) προβάλλεται σε επανέκδοση.

Ο Χαν Γκι, αρχηγός μιας συμμορίας σε μια περιοχή οίκων ανοχής, συναντά στον δρόμο την Σουν Χουά, παλιά συμφοιτήτριά του. Νιώθει μια ακατανίκητη έλξη, ενώ εκείνη τον αντιμετωπίζει με παγερή αδιαφορία. Εκείνος σχεδιάζει την απαγωγή της, τη φυλακίζει και την εκπορνεύει. Κάθε βράδυ την παρακολουθεί μέσα από ένα κρυφό παράθυρο, ενώ εκείνη μαραζώνει και ονειρεύεται την απόδρασή της. Το ανατρεπτικό τέλος της ταινίας μας αφήνει με έναν προβληματισμό γύρω από την ίδια την ανθρώπινη φύση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More