Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι υποψήφιοι του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην Π.Ε. Καρδίτσας

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην Π.Ε. Καρδίτσας. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, “το ψηφοδέλτιο του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν ενωθεί με την κοινή πεποίθηση ότι μόνο με την “Πρώτη Φορά Ρήξη”,  Όλα Μπορούν να Είναι Αλλιώς.

Μέχρι σήμερα βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες, στα κινήματα και στους δρόμους. Από τις 22 Μαΐου θα ενδυναμώσουμε την προσπάθειά μας και μέσα στο Κοινοβούλιο για να χαλάσουμε την αριθμητική της μνημονιακής τους συναίνεσης με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά και με τους υποψήφιους βουλευτές και βουλεύτριες μας στην Καρδίτσα:

1) Ο Αλέξανδρος Κλημόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών  και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου ειδίκευσης από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του  εργάστηκε στο τομέα της έρευνας και από το 2013 εργάζεται στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Όντας πεπεισμένος ότι είναι απαραίτητη μια ριζική αναδιαμόρφωση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος για την ευημερία των λαών, συστρατεύτηκε με το ΜέΡΑ25 και το DIEM25 από τις αρχές των ιδρύσεών τους προκειμένου να συμμετέχει  ενεργά μαζί με τους Ευρωπαίους συνοδοιπόρους στη διαμόρφωση ρεαλιστικών, εφαρμόσιμων και ριζοσπαστικών προτάσεων που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως, της οικονομικής ανισότητας, της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και της ενεργειακής αυτάρκειας, η αντιμετώπιση των οποίων είναι κρίσιμης σημασίας για τις κοινωνίες μας.

2) Ο Γιώργος Μπουκουβάλας γεννήθηκε το 1985 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Ραδιολογίας-Ακτινολογίας του Α-ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος και εργάζεται σε δομές και προγράμματα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου  της Νεολαίας ΣΥΝ  και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Το 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Είναι μέλος της ΛΑ.Ε-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  Συμμετέχει στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα και δραστηριοποιείται   συνδικαλιστικά  μέσα από τον Σύλλογο Εργαζομένων στις κοινωνικές δομές κατά της φτώχειας.

3)Η Ειρήνη (Ρένα) Ξηροφώτου γεννήθηκε το 1970 στην Καρδίτσα, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Καρδίτσας . Είναι  Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Σόφιας και κάτοχος  μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων.

 Υπήρξε υπάλληλος του Δήμου Πλαστήρα Καρδίτσας (2000 -2009) και στη συνέχεια υπάλληλος στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) (2009-σήμερα).

 Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων ΜΤΠΥ (2012-2014, 2018-σήμερα). Μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΜΤΠΥ (2016 – 2021).

 Ιδρυτικό μέλος του ΜέΡΑ25 (2018) και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής (2022-σήμερα).

Συμμετέχει  στον Τομέα Δικαιωμάτων και στην Θεματική Οργάνωση Βάσης Συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25.

4) Η  Ευθαλία – Θεοδώρα (Θάλεια) Τσιαμούρα γεννήθηκε στην Καρδίτσα, στο χωριό Καρδιτσομαγούλα, όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου του Τμήματος της Κοινωνικής Πολιτικής  και αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας με Κρατική Υποτροφία.

Το 2019 προσχώρησε στο ΜέΡΑ25, αποτελώντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Νεολαίας του Κόμματος. Παράλληλα εργάζεται όλα τα χρόνια των σπουδών της στον τομέα της εστίασης και βρίσκεται σε θέση να καταλάβει τον αγώνα που καταβάλλουν οι νέοι καθημερινά για την επιβίωση τους και θέλει να γίνει η φωνή τους, διεκδικώντας το μέλλον που τόσα χρόνια μνημονίων τους στερείται. Θεωρεί ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη από νέες ευαισθητοποιημένες φωνές, οι οποίες θα ανοίξουν επιτελούς τον δρόμο για την Ρήξη που τόσα χρόνια έπρεπε να είχε συμβεί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More