Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οκτάσφαιρη” Αταλάντα διέλυσε την Σαλερνιτάνα

 

Η ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι επικράτησε με 8:2 της ανήμπορης να αντιδράσει ομάδας από το Σαλέρνο, έχοντας μάλιστα και επτά διαφορετικούς σκόρερς.

Η Αταλάντα διέλυσε την Σαλερνιτάνα με 8:2 και ανέβηκε στην 6η θέση, που χαρίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα του Γκασπερίνι ήταν ασταμάτητη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και στα πρώτα 60 λεπτά είχε πετύχει και τα επτά από τα οκτώ τέρματα, με τους φιλοξενούμενους, μετά το αρχικό 1:1, να παραδίδονται στις ορέξεις της ομάδας του Μπέργκαμο. Στους 18 βαθμούς και τη 16η θέση έμεινε η ομάδα του Νίκολα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς η Αταλάντα προηγήθηκε μόλις στο 5′, με τον Μπογκά να συγκλίνει από τα αριστερά και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής να νικά τον Οτσόα για το 1:0. Η Σαλερνιτάνα αντέδρασε και ισοφάρισε πέντε λεπτά αργότερα, όταν οι δύο επιθετικοί της ομάδας έπαιξαν το ένα δύο και ο Ντιά νίκησε τον Μούσο στο τετ-α-τετ. Δέκα λεπτά έμεινε το παιχνίδι στην ισοροπία, καθώς στο 20′ ο Λοβάτο ανέτρεψε τον Χόιλουντ και ο Λούκαμν νίκησε τον Οτσόα από την άσπρη βούλα, για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι και τρία λεπτά αργότερα πέτυχαν και τρίτο γκολ, με τον Σκαλβίνι να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Κουπμάινερς και να σημειώνει το 3:1. Στο 37′ νέο πέναλτι για την ομάδα του Γκασπερίνι, με τον Φάτζιο να σταματά αντικανονικά την προσπάθεια του Μπογκά και τον Κουπμάινερς να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 4:1. Δεν σταματούσε να σκοράρει η Αταλάντα στο πρώτο μέρος και πέτυχε και πέμπτο γκολ πριν βγει το ημίχρονο, μετά από εξαιρετική ανάπτυξη στον άξονα και ασίστ του Ντε Ρουν, για να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και ο Χόιλουντ.

Στην επανάληψη η βροχή των γκολ συνεχίστηκε, με τον Λούκμαν στο 54′ να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ προσωπικό γκολ, με ένα άπιαστο σουτ από το ύψος της περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα η Σαλερνιτάνα μείωσε προσωρινά σε 6:2, με τον Ντιά να δίνει ασίστ αυτή τη φορά, για το εύκολο τελείωμα του Νικολούσι. Μέχρι το 61′ ο δείκτης του σκορ είχε πάει στο 7:2, με τον Λούκμαν να βγάζει εκπληκτική ασίστ στον Έντερσον, ο οποίος σκόραρε από το ύψος του πέναλτι. Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε στο 82′, με τον Ζαπάτα να περνάει εξαιρετική μπαλιά στον Ζορτέα, που νίκησε εύκολα τον Οτσόα για το τελικό 8:2.

ΓΚΟΛ: 5′ Μπογκά, 20′, 54′ Λούκμαν, 23′ Σκαλβίνι, 38′ Κουπμάινερς, 41′ Χόιλουντ, 61′ Έντερσον / 10′ Ντιά, 57′ Νικολούσι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30′ Κουπμάινερς
ΚΟΚΚΙΝΗ:

Αταλάντα (Τζιανπιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι (58′ Ντεμιράλ), Παλομίνο, Σκαλβίνι, Ρουγκέρι, Κουπμάινερς, Ντε Ρουν (46′ Έντερσον), Τζαπακόστα (58′ Ζορτέα), Λούκμαν (81′ Μέλε), Μπογκά, Χόιλουντ (64′ Ζαπάτα).

Σαλερνιτάνα (Νταβίντε Νίκολα): Οτσόα, Λοβάτο (46′ Γκιόμπερ), Φάτζιο (71′ Ραντοβάνοβιτς), Πιρόλα, Καντρέβα, Νικολούσι, Κουλιμπαλί, Μπράνταριτς, Βιλένα (71′ Κάστανος), Πιόντεκ, Ντιά (72′ Μπονατζόλι).//

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More