Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολλανδία – εκλογές: Πολιτική καμπάνια μετά μουσικής «techno»

Πολιτική διαμαρτυρία μετά μουσικής «techno» είναι ο τρόπος προσέγγισης των Ολλανδών ψηφοφόρων από το πολιτικό κόμμα BIJ1. 

Αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτικό κόμμα με διατομεακή προοπτική σε κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα και δηλώνει ότι αποτελείται από ακτιβιστές που «ένωσαν τις δυνάμεις τους για να γίνουν πολιτικοί».

Το κόμμα BIJ1 θεωρείται ότι εκφράζει την άκρα αριστερά και με το σύνθημα «Σπάστε τις Αλυσίδες» προτάσσει την καταπολέμηση κάθε μορφής καταπίεσης και διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων με βάση «τη φυλή, την εθνικότητα, το φύλο, τη σεξουαλική προτίμηση ή οτιδήποτε άλλο».

Αρχηγός του κόμματος είναι η Silvana Simons, πρώτη μαύρη αρχηγός κόμματος στην Ολλανδία, 52 ετών, με καταγωγή από το Σουρινάμ.  Είναι πρώην παρουσιάστρια της ολλανδικής τηλεόρασης και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2021, για λογαριασμό του κόμματος που η ίδια ίδρυσε το 2016, με αντικαπιταλιστικά και αντιρατσιστικά προτάγματα.

Silvana Simons FOR PRESIDENT!
(Zodra ze hersteld is van #langeCOVID…)

#VerborgenPandemie#longCOVIDdebat#longCOVIDnl#postCOVIDnl#virusplicht

Video deel 1: pic.twitter.com/J0z2mAAqpY

— Martin v Oers 2 (@M02) October 4, 2023

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, που θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, το κόμμα της Σίμονς, που κατέχει ήδη μία από τiς 150 έδρες της Kάτω Bουλής, υποστηρίζει τη ριζική ισότητα σε όλο το Βασίλειο των Κάτω Χωρών, μέτρα ανάκαμψης και πολιτική αποαποικιοποίησης, με εργασία 30 ωρών την εβδομάδα και κατώτατη αμοιβή 16€ την ώρα.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων είναι η κοινωνική στέγαση, αλλά και οι ελεύθερες καταλήψεις, ώστε να μην υπάρχουν άστεγοι.

Το πολυσυλλεκτικό κόμμα BIJ1 ζητά επίσης, ασφαλή μετανάστευση με ανθρώπινη υποδοχή, γενική χάρη σε όσους έχουν εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και σε όσους δεν έχουν έγγραφα και τερματισμό της βίας στα όποια σύνορα. 

Ακόμη, το κόμμα εναντιώνεται στο εθνοτικό προφίλ και στα “σκάνδαλα” των παροχών με την υποστήριξη της δικαιοσύνης.

Το πλέον ενδιαφέρον στην καμπάνια του BIJ1 είναι ότι «συσπειρώνει» οπαδούς με μουσική χωρίς στίχους, με συνθήματα που “σπάνε αλυσίδες” και «με ανοιχτή αγκαλιά για κάθε ψηφοφόρο που αφορίζει τον καπιταλισμό και την ανισότητα», γενικώς.

Ανταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More