Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρωτική καταστροφή στην Αντιόχεια της Τουρκίας

Εικόνες καταστροφής στην Αντιόχεια της Τουρκίας. Κανένα από τα κτίρια στην Αντιόχεια δεν είναι πλέον κατοικήσιμο, ακόμη και σε αυτά που στέκονται όρθια, χωρίς ρεύμα και νερό, απουσιάζει κάθε ίχνος ζωής.

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ αφορά την ποιότητα των κατασκευών που κατέρρευσαν και για το λόγο αυτόν η Πολιτεία έχει συστήσει ειδική υπηρεσία ερευνών με 206 εισαγγελείς για να εξετάσει τα κτίρια στις 10 επαρχίες που επλήγησαν. Να σημειωθεί ότι συνελήφθη ήδη ένας κατασκευαστής που είχε φτιάξει δεκάδες κτίρια κατοικιών που κατέρρευσαν, την ώρα μάλιστα που επιχειρούσε να διαφύγει από την Τουρκία.

Πάντως μικρά θαύματα συμβαίνουν καθημερινά όπως η ανάσυρση μιας 70χρονης από τα συντρίμμια 122 ώρες μετά το σεισμό στην πόλη Χατάϊ. Επίσης χθες η ελληνική ΕΜΑΚ κλήθηκε να βρει δύο παιδιά που αγνοούνταν ακόμη στα ερείπια αλλά δυστυχώς αυτά βρέθηκαν νεκρά.

Γενικότερα η κατάσταση περιγράφεται ως τραγική και πολλά από τα συνεργεία έχουν σταματήσει πλέον τις έρευνες και μαζεύουν τα μπάζα των κτιρίων χωρίς να αποκλείεται ακόμη να βρεθεί κάποιος ζωντανός.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More