Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία η Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας

Με επιτυχία έκλεισε η αυλαία της 31ης (ΧΧΧΙ) Διεθνούς Ολυμπιάδας Φιλοσοφίας η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ολυμπιάδα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας όπου συμμετείχαν αποστολές από 50 χώρες με 100 μαθητές Λυκείου και τους συνοδούς καθηγητές τους. Οι συμμετέχοντες στην Ολυμπιάδα ήταν νικητές των εθνικών διαγωνισμών φιλοσοφίας, σε μια παγκόσμια ειρηνική συνεύρεση νέων που διαγωνίζονται μέσω της συγγραφής ενός φιλοσοφικού δοκιμίου για μετάλλια και διακρίσεις.

Ως διοργανώτρια χώρα η Ελλάδα συμμετείχε φέτος με τους 10 πρωτεύσαντες στον Πανελλαδικό Mαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών ανελλιπώς από το 2011. Ως Οργανισμός η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας (ΔΟΦ) τελεί υπό την εποπτεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών και ενεργεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Είναι αξιοσημείωτες οι βραβεύσεις και διακρίσεις που έλαβαν οι συμμετέχοντες στην ΔΟΦ Έλληνες μαθητές κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς και η αναγνώριση της αξίας τους μέσω της λήψης υποτροφιών και εγγραφής τους σε Πανεπιστήμια παγκόσμιου κύρους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More