Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης της πλατείας ”Γρ. Λαμπράκη ” στην Κερασίτσα της Τεγέας

Oλοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης της πλατείας στην Κερασίτσα της Τεγέας.

Αυτό, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, σε διαδικτυακή του συνάντηση.

Η πλατεία Γρηγόρη Λαμπράκη είναι έτοιμη. Ωστόσο, τα εγκαίνια θα πάνε προς τον Μάιο, τότε που γίνονται και οι εκδηλώσεις για τον αγωνιστή της ειρήνης και της δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη“.

Αξίζει να τονιστεί, ότι στην συγκεκριμένη πλατεία, είναι και το άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ, συχνά πυκνά, γίνονται εκεί διάφορες εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος, στάθηκε και στα Μουσεία του δήμου της Τρίπολης.

Είπε χαρακτηριστικά: “Έχουμε το ψηφιακό μουσείο της Τρίπολης, προχωράμε τις διαδικασίες για την Πινακοθήκη της Τρίπολης, έχουμε το Μουσείο του Λαμπράκη στην Τεγέα, ολοκληρώνεται το Μουσείο Ελιάς στο Ελαιοχώριο, παρά την καθυστέρηση, έχει δρομολογηθεί το έργο της ανάδειξης των υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, τελειώνει η μελέτη για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου Δασικής Ιστορίας στο Χρυσοβίτσι. Το πρόβλημα σ’ αυτά όλα δεν είναι τα έργα. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την στελέχωσή τους με κατάλληλο προσωπικό. Εκεί είναι το πρόβλημα. Έχουμε ένα σχέδιο για αυτό. Θα δούμε.

Για τα έργα βελτίωσης της επιφάνειας των δρόμων της Τρίπολης, ο Κώστας Τζιούμης, υπενθύμισε το πρόβλημα που προκύπτει με τα έργα του φυσικού αερίου, ενώ, στάθηκε και στην ύπαρξη της μεγάλης εργολαβίας, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για το πισσάρισμα των βασικών δρόμων.

Η εργολαβία δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται. Θα παρέμβουμε όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και όταν εξασφαλίσουμε, ότι δεν θα υπάρξει νέα παρέμβαση με τα σκαψίματα του δικτύου για το φυσικό αέριο”, δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο Κώστας Τζιούμης, δήλωσε, ότι αρχές Μαρτίου θα γίνει η δημοπρασία για το μεγάλο έργο της ανακατασκευής του δρόμου που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ένα έργο, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι το καλοκαίρι να έχουμε ανάδοχο και να έχει μπει στο έργο“, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος για το δρόμο αυτό.

Μιλώντας για τα έργα (Πνευματικό Κέντρο, Παλαιό Δημαρχείο, πλατεία Μαντινείας, Κεντρική Πλατεία κλπ), που γίνονται αυτή την εποχή, είπε, ότι αυτά, έστω και με κάποια καθυστέρηση, προχωρούν και θα ολοκληρωθούν κανονικά.

Στάθηκε στη μελέτη που ετοιμάζεται για την ανάπλαση της πλατείας Κολοκοτρώνη (θα αναζητηθεί χρηματοδότηση μέσα απ’ το Πράσινο Ταμείο), αλλά και στην ωρίμανση της σκέψης, για να αποκτήσει η Τρίπολη, νέο, σύγχρονο Δημαρχείο (υπάρχουν κάποιες προτάσεις για εκτάσεις, ωστόσο, όλα αυτά θα συζητηθούν στα όργανα του δήμου, καθώς και στη δημόσια διαβούλευση).

Τέλος, αναφερόμενος στο Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ο Κώστας Τζιούμης, επανέλαβε, ότι στηρίζει τα επενδυτικά σχέδια που υπάρχουν και που θα υπάρξουν και αποκάλυψε, ότι, την ερχόμενη Πέμπτη, στην Τρίπολη, θα βρεθούν σε σύσκεψη, στο Δημαρχείο, οι δήμαρχοι που εμπλέκονται άμεσα με τις πρόνοιες και τα κίνητρα του ΣΔΑΜ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More