Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιάδα Ελαιολάδου από 4 περιφέρειες της Ελλάδας εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων στην Γαλλία

Σάρωσαν σε βραβεία και διακρίσεις τα προϊόντα της ΑΜ-Θ, όπως κρασιά, ελαιόλαδο και αλλαντικά, στο πλαίσιο της παρουσίας της Περιφέρειας στις διεθνείς εκθέσεις της Δεντρόπ και Οίνος, στην ΔΕΘ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης του Πρωτογενούς τομέα, Βασίλης Δελησταμάτης, στάθηκε στις 35 επιχειρήσεις από την περιοχή που συμμετείχαν στην έκθεση, σε σχέση με τις 12 πέρυσι.

Ο κ. Δελησταμάτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια ανάδειξης του Ελαιολάδου που ξεκινά με την στήριξη 4 περιφερειών-ΑΜ-Θ, Δυτικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας- και την συνεργασία του Ελληνο-Γαλλικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στην Γαλλία!

Συγκεκριμένα η προσπάθεια θα ονομασθεί ‘Ολυμπιάδα Ελαιολάδου’ και θα περιλαμβάνει δράσεις, επισκέψεις, εκδηλώσεις, οι οποίες όλες θα έχουν ως σκοπό την ανάδειξη αυτού του χρυσοπράσινου υγρού χρυσαφιού, πόσο μεταμορφώνει τις γεύσεις και πως τις απογειώνει, αλλά και το καλό που κάνει και στον ανθρώπινο οργανισμό.  Το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων θα φθάσει όχι μόνο στην Γαλλία, αλλά και θα ακουσθεί σε όλο τον κόσμο!

Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί στην ΑΜ-Θ είναι η Μάκρη, η Μαρώνεια, η Θάσος και η Καβάλα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More