Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομάδες διαβούλευσης του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των υπευθύνων των θεματικών ομάδων διαβούλευσης για την κοινωνική ένταξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών αναγκών σε θέματα πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ένταξης, καθώς και την αποτύπωση και χαρτογράφηση των χωρικών διαστάσεων της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίσης έχει αναπτύξει και λειτουργεί τη διαδικτυακή πύλη www.thess-entaxis.gr η οποία διευρύνεται και επικαιροποιείται σε συνεχή βάση, με βασικό σκοπό τη δικτύωση καθώς και την αποτύπωση των κοινωνικών δομών και δράσεων στην Περιφέρεια, προς ενημέρωση του ειδικού και του ευρύτερου κοινού.

Καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχημένη και αποτελεσματική εξέλιξη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας, αποτελεί η στενή συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και το σύνολο των Δομών Κοινωνικής Προστασίας.

Επιπλέον, για την επίτευξη αυτού του στόχου σημαντικό εργαλείο αποτελεί η διαβούλευση με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, που εμπλέκονται σε παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς επίσης και πολίτες.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη των τοπικών αναγκών σε θέματα πολιτικών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και αλληλεγγύης καθώς και η διαμόρφωση προτάσεων κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπισή τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της διαβούλευσης στοχεύει στην κατηγοριοποίηση και ιεράρχηση των επιμέρους αναγκών καθώς και στο στοχευμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων. Η διαβούλευση αποτελεί κοινωνική καινοτομία στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, ιδίως για την προώθηση των ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, αναδεικνύει την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου με κοινωνικούς εταίρους, φορείς και πολίτες, τη δικτύωση και τη συστηματική ανταλλαγή εμπειριών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα στελέχη της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Θεσσαλίας Δ. Μάντζαρη, Νικ. Πουτσιάκας, Ζ. Γκουτσίδης και Σ. Ορφανιώτη, οι υπεύθυνοι των θεματικών ομάδων και εκ μέρους του τεχνικού συμβούλου οι κ. Νικ. Πιτσούλης και Ιωάννα Γιαννούλη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More