Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Kινητοποίηση για το φορολογικό νομοσχέδιο την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου εκφράζουν οι βιοτέχνες της Αττικής, που ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, μαζί με ενώσεις ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και αυταπασχολουμένων.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: «Tο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, καθιερώνει οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, που το ύψος του κλιμακωτά, με βάση τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, θα ξεκινά από τα 10920 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 14196 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιο φόρο εισοδήματος ( ακόμα και με ζημιά) στα 1102 ευρώ!! και στα 1823 ευρώ!! αντιστοίχως. Συν τη προκαταβολή φόρου, συν τα 488 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος. Όσο και να το γυροφέρνουν τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης αυτή είναι η γυμνή αλήθεια. Με τη καθιέρωση των τριετιών, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων(όσοι διατηρούν πάνω από 10 έτη επιχείρηση), θα πληρώνουν φόρο 2300».

Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος, άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More