Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Νόμος του κράτους η ισότητα στον πολιτικό γάμο — Βολές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά Πολάκη – ΠΑΣΟΚ

Νόμος του κράτους είναι πλέον η ισότητα στον πολιτικό γάμο, και ήδη προγραμματίστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στον Δήμο της Νέας Σμύρνης.

Στο μεταξύ, οι πολιτικές αντιδράσεις και οι αναταράξεις στα κόμματα για τις διαρροές στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου συνεχίζονται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για ένα νόμο που εξαλείφει τις κοινωνικές ανισότητες. «Πέρασε ένα νομοσχέδιο που έχει αξία και μεγαλύτερη αξία γιατί φέρνει ισότητα στον γάμο και δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού» είπε.

Ο κ. Μαρινάκης καυτηρίασε τόσο τη στάση του Παύλου Πολάκη, όσο και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το 1/3 των οποίων απείχαν από την ψηφοφορία. «Για τον συριζα δεν έχουμε να πούμε πολλά, δυστυχώς για εμένα το επίπεδο είναι χαμηλό. Ο τρόπος που δικαιολογήθηκε ο κ. Πολάκης, η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ τα μπρος πισω» επισήμανε.

Ενώ πρόσθεσε, ερωτηθείς για τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Όταν σηκώνεις το λάβαρο και το μονοπώλιο της προόδου και ψελλίζεις την στήριξη και έρχεσαι με το στανιό στη Βουλή να το υπερασπιστείς και το 1/3 δεν το υπερψηφίζει και προαναγγέλλεις καταψήφιση των μη κρατικών ΑΕΙ μάλλον δεν είσαι αυτός που εκφράζει το μεταρρυθμιστικό κέντρο».

Δεν τίθεται θέμα διαγραφής των διαφωνούντων Παύλου Πολάκη και Νίνας Κασσιμάτη, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Εμείς είχαμε άλλη άποψη με την οποία δεν συμφώνησε ο Παύλος Πολάκης και η Νίνα Κασιμάτη. Και θα το δούμε και δεν είναι θέμα διαγραφής αλλά είναι θέμα που θα το δούμε στα όργανα και δεν μας δημιουργεί και κάποιον φοβερό κλυδωνισμό ή κάποιο φοβερό προβληματισμό» είπε.

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι για τους 11 βουλευτές που δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, επιχειρείται από τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα το οποίο πάντοτε είχε διαφορετικές προσεγγίσεις και πολύ σωστά ο πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης ξέροντας τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου ζητήματος δεν έβαλε την κομματική πειθαρχία» είπε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του κόμματος, Στέφανος Πανάς.

Ο Κώστας Ανδρουλάκης ταξίδεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα για να παρακολουθήσει από κοντά, μαζί με άλλα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Για εμάς, λύνει όλα τα θέματά μας. Θα είμαστε ξανά στην Ελλάδα, τέλη Μάρτη οικογενειακώς θα πάμε να μεταγράψουμε το γάμο μας κατευθείαν και θα ξεκινήσουμε και την αναγνώριση των παιδιών μας, γιατί θέλουμε να πάρουν ιθαγένεια τα παιδιά και άπαξ και γίνει αυτό μετά ανοίγει ο δρόμος να γυρίσουμε και στην πατρίδα» δήλωσε ο οικονομολόγος.

Ρεπορτάζ ΕΡΤ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More