Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ονειρεύτηκα τη Διδώ”- Στην Καλαμάτα η συγγραφέας Λένα Διβάνη

Συνάντηση με τη Λένα Διβάνη με αφορμή το νέο της βιβλίο με τίτλο “Ονειρεύτηκα τη Διδώ” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (2 Νοεμβρίου 2022) στις 19:00, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας (Υπαπαντής 25, Ιστορικό Κέντρο). Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Έφη Πράτη, γεν. γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Επίσης την Πέμπτη (3 Νοεμβρίου 2022) στις 11:00 η Λένα Διβάνη θα επισκεφθεί τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που εκπονείται στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο των εκπαιδευτηρίων με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εργασίες και θα πραγματοποιήσουν δράσεις εμπνευσμένες από το βιβλίο “Ονειρεύτηκα τη Διδώ”.

Υπεύθυνοι προγράμματος:
Φιλόλογοι: Γιαννακοπούλου Σταυρούλα, Λόντου Παναγιώτα, Ξυδιά Μαρία, Πράτη Έφη.
Μουσικός: Κορμά Κωνσταντίνα

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Εγώ σ’ όλη μου τη ζωή πήγαινα ασορτί με την Ελλάδα. Δράμα αυτή; Δράμα κι εγώ. Αδύνατον να ξεσπάσει καταιγίδα στη χώρα και να μη βρεθώ στο κέντρο της εγώ». Διδώ Σωτηρίου

“Μέσα στον ζόφο των αλλεπάλληλων κρίσεων ένιωσα ξαφνικά την έντονη ανάγκη να ανασάνω λίγο φρέσκο αέρα, να αισιοδοξήσω. Αποφάσισα λοιπόν ότι είχε έρθει η ώρα να ξαναζωντανέψω το ίνδαλμά μου, τη Διδώ Σωτηρίου…. Ελπίζω ότι έγραψα μια εντελώς υβριδική βιογραφία με τον χαρακτηριστικό τίτλο Ονειρεύτηκα τη Διδώ. Γιατί πράγματι την ονειρεύτηκα ολοζώντανη, ακαταπόνητη και γελαστή, όπως ήταν πάντα, να μου διηγείται με το νι και με το σίγμα τη ζωή της που ήταν αγρίως απίθανη”

Λένα Διβάνη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More