Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ορεστιάδα: Ολοκληρώνεται η στέγη του δημοτικού σχολείου Παλαγίας

Μετά από δυο εβδομάδες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας μετα τις καταστροφικές επιπτώσεις της πυρκαγιάς,  ώστε αυτό να είναι λειτουργικό και ασφαλές κατά την διάρκεια  του χειμώνα.

Ικανοποιημένος για την πορεία των έργων, δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου  Φίλιππος Κετίκογλου,  ο οποίος  φανερά ενοχλημένος για όσα διέρρευσαν, θέλησε να δώσει την ακριβή εικόνα που επικρατεί, επειδή, όπως είπε, οι πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα ότι μπαίνει νερό στο σχολείο και ότι οι γονείς είναι ανάστατοι, δεν ισχύουν.

Η αλήθεια είναι, όπως είπε, ότι μετα την φωτιά προκλήθηκαν ζημίες, όμως έγινε εκτίμηση, σχεδιασμός και μελέτη από τους μηχανικούς που ανέλαβαν το έργο της αποκατάστασης, με την συνδρομή της ΔΕΠΑ Εμπορίας,  για το οποίο απαιτείται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όλες οι εργασίες μετά από σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων, πραγματοποιούνται στο κτίριο είτε τα Σαββατοκύριακα είτε τις απογευματινές ώρες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθήματων και για την ασφάλεια των μαθητών.

Ο κ. Κετίκογλου, τόνισε ότι, σε κάποια σημεία, το σχολείο τράβηξε υγρασία αλλά όχι στο βαθμό που αναφέρθηκε από ορισμένους κύκλους και αυτό γιατί η στέγη είχε γίνει σουρωτήρι από προηγούμενες εργασίες.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί η ξυλεία, το ξύλινο πέτσωμα και το  ασφαλτόπανο, ενώ υπολείπεται η μόνωση της ταράτσας, ώστε σε δυο εβδομάδες η στέγη να είναι καθ’ όλα έτοιμη.

Οι κτιριακές εργασίες  του σχολικού συγκροτήματος αναμένεται να ολοκληρωθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και σ αυτές περιλαμβάνονται οι αλλαγές των κουφωμάτων στα παράθυρα, αλλά και η θερμομόνωση της πρόσοψης του κτιρίου, ώστε να είναι καθ’ όλα άρτιο .

Στον προγραμματισμό έχουν προστεθεί εργασίες στο προαύλιο του σχολείου οι οποίες θα ολοκληρωθούν αργότερα.

«Όταν είδα το σχολείο καμένο και ρημαγμένο είπα ότι αυτό, σχολείο δεν γίνεται,  είπε χαρακτηριστικά  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και ευτυχώς διαψεύστηκα.»

Με την ευκαιρία της οικονομικής ενίσχυσης που υπάρχει έχουν αιτηθεί την αποκατάσταση και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο στα οποία και θα ανταποκριθεί η ΔΕΠΑ Εμπορίας.

 Να σημειωθεί ότι οι  εργασίες  είχαν ξεκινήσει στο τέλος καλοκαιριού μετα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μέσω αιτήματος του αν. Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου.

Φίλιππος Κετίκογλου πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More