Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Έφθασε στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν

Η επικεφαλής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφτασε στο Κίεβο την Τρίτη για να τιμήσει τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης για την ειρήνη και την ενότητα, καθώς η Ουκρανία απέδωσε μια συμβολική απάντηση στην παρέλαση της Μόσχας για την Ημέρα της Νίκης.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ταξίδεψε με ένα νυχτερινό τρένο από την Πολωνία για να δει τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να εργαστεί μαζί του στην κατεύθυνση της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρισκόταν στο τρένο.

«Χαίρομαι που είμαι πίσω στο Κίεβο», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter. «Εκεί που οι αξίες που αγαπάμε υπερασπίζονται καθημερινά» τόνισε. «Έτσι, είναι το κατάλληλο μέρος για να γιορτάσουμε την ημέρα της Ευρώπης. Καλωσορίζω την απόφαση του προέδρου Ζελένσκι να γίνει η 9η Μαΐου Ημέρα της Ευρώπης και εδώ στην Ουκρανία» κατέληξε.

Good to be back in Kyiv.

Where the values we hold dear are defended everyday.

So it is such a fitting place to celebrate the day of Europe.

I welcome President @ZelenskyyUa‘s decision to make 9 May Europe Day also here in Ukraine. pic.twitter.com/MEGOEfgyIq

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 9, 2023

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στην πρωτεύουσα της χώρας Κίεβο και στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Ουκρανίας, από τη Βίνιτσα στα δυτικά ως όλες τις περιοχές στα ανατολικά, καθώς και νότια, στη Χερσώνα.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More