Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Οι φόβοι για επιθέσεις με drones προκαλούν διακοπή της κυκλοφορίας  στη γέφυρα της Κριμαίας

Οι ρωσικές αρχές ενημέρωσαν μέσω της πλατφόρμας Telegram ότι διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων σήμερα το πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας. Πρόκειται για μέτρο που λαμβάνεται όταν πραγματοποιούνται επιθέσεις με drones ή πυραύλους από την Ουκρανία. Η κυκλοφορία στη γέφυρα γίνεται πλέον κανονικά.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι με κάθε ευκαιρία δηλώνει οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν είναι αρκετές για να σταματήσουν την “επίθεσή της” και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει νέα δράση των Ουκρανών κατά του “τρομοκρατικού κράτους” τονίζοντας και στο βραδινό μαγνητοσκοπημένο μηνυμα του ότι όσο συνεχίζεται η ρωσική επιθετικότητα , η Ρωσία θα πρέπει να αισθάνεται τις απώλειες της .

Την ώρα που τα ρωσικά τανκς κατευθύνονταν προς το Κίεβο οι Ουκρανοί δικηγόροι έδιναν τι δική τους μάχη σε ένα διαφορετικό μέτωπο στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη καθώς η χώρα τους υποστηρίζει ότι οι νόμιμες επιθέσεις της στη Ρωσία αποτελούν κρίσιμο μέρος του αγώνα. Η πρακτική αυτή ακολουθείται απο την Ουκρανία για μια σειρά απο θέματα που έχουν προκύψει απο την εισβολή της Ρωσίας.

Η Ουκρανία έχει σύρει τη Ρωσία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (ICJ), το οποίο αποφαίνεται για διαφορές μεταξύ εθνών, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε κατάχρηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Γενοκτονία όταν χρησιμοποίησε μια υποτιθέμενη «γενοκτονία» στην ανατολική Ουκρανία ως πρόσχημα για εισβολή.

Τα τελευταία επιχειρήματα σε αυτή την υπόθεση θα ακουστούν αργότερα σημερα Τετάρτη.

Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί παρατηρητές σχολιάζουν ωστόσο ότι φαίνεται απίθανο η Ρωσία να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε απόφαση ενός διεθνούς δικαστηρίου, πολύ περισσότερο με την επιδίωξη αυτή της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More