Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Πρόταση ΥΠΕΞ για διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το Ιράν, λόγω προμήθειας όπλων στη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, γνωστοποίησε σήμερα ότι υπέβαλε πρόταση στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων του Κιέβου με την Τεχεράνη, εξαιτίας της προμήθειας όπλων του Ιράν στη Ρωσία.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Τεχεράνη φέρει απόλυτη ευθύνη για καταστροφές στην Ουκρανία και σημείωσε ότι το Κίεβο θα στείλει επίσημη νότα στο Ισραήλ ζητώντας άμεσες προμήθειες αντιαεροπορικής άμυνας και συνεργασία στον τομέα.

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 17/10, ότι κατέρριψε οκτώ ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δύο ρωσικούς πυραύλους κρουζ.

Το Ιράν αρνείται ότι εξάγει όπλα σε οποιαδήποτε πλευρά, αλλά η Ουάσιγκτον απείλησε να επιβάλει κυρώσεις σε επιχειρήσεις ή κράτη που συνεργάζονται στο πρόγραμμα κατασκευής τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs) του Ιράν, μετά τη σειρά πληγμάτων στην Ουκρανία με drones που το Κίεβο και οι ΗΠΑ θεωρούν πως ήταν ιρανικής κατασκευής.

Νέο μπαράζ εκρήξεων στην Ουκρανία – Στο στόχαστρο οι υποδομές

Πηγή: ΑΠΕ, AFP

 

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More