Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Σφυροκοπούν την Κοσταντίνιβκα οι ρωσικές δυνάμεις – Έξι νεκροί, 10 τραυματίες και μεγάλες ζημιές

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν όταν ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε την πόλη Κοσταντίνιβκα στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στην Μπαχμούτ, επίκεντρο των εχθροπραξιών εδώ και μήνες, δήλωσε στενός συνεργάτης του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πολλά κτίρια υπέστησαν καταστροφές από τον βομβαρδισμό της πόλης στην περιφέρεια Ντονιέτσκ χθες το πρωί, ανέφερε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της προεδρίας Αντρίι Γέρμακ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επλήγησαν 16 πολυκατοικίες, οκτώ σπίτια, η τοπική εφορία, αγωγοί αερίου και διάφορα οχήματα.

Η Κοσταντίνιβκα βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μπαχμούτ.

Η Μπαχμούτ έχει μετατραπεί σε πεδίο ακατάπαυστων μαχών από το καλοκαίρι.

Αν οι δυνάμεις της Μόσχας καταλάβουν την πόλη, αναλυτές επισημαίνουν πως θα ανοίξει ο δρόμος για να κινηθούν προς άλλες δυο πόλεις-ουκρανικά οχυρά, τη Σλοβιάνσκ και την Κραματόρσκ.

Αυτό θα τις φέρει πιο κοντά στο να κυριεύσουν όλο το Ντονμπάς (με άλλα λόγια την ανατολική Ουκρανία), κάτι που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο του Κρεμλίνου αφότου διέταξε την εισβολή στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022.

Μαίνονταν μάχες σε αρκετά μέτωπα στην ανατολική Ουκρανία χθες: στη Λίμαν, στη Μπαχμούτ, στην Αβντιίβκα και στη Μαρίνκα, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απώθησαν 50 ρωσικές επιθέσεις χθες, πάντα σύμφωνα με το επιτελείο στο Κίεβο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More