Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: 16 νεκροί από ρωσική επίθεση σε αγορά – Δέσμευση Μπλίνκεν για επιπλέον οικονομική βοήθεια

Δραματικές εικόνες έρχονται από την πόλη Κοστιαντινίφκα της Ουκρανίας μετά από ρωσική επίθεση σε πολυσύχναστη αγορά που άφησε πίσω της τουλάχιστον 16 νεκρούς, ενώ ο νέος υπουργός άμυνας υποσχόταν ότι το Κίεβο θα επανακαταλάβει κάθε εκατοστό εδάφους που έχει χαθεί.

Εν τω μεταξύ ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε επίσκεψη – έκπληξη στο Κίεβο όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του και υποσχέθηκε νέα αμερικανική βοήθεια.

«Έχουμε δει σημαντική πρόοδο στην αντεπίθεση. Είναι πολύ εμψυχωτικό. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται όχι μονο για να πετύχει στην αντεπίθεση, αλλά και για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Η νέα οικονομική βοήθεια δε θα επηρεάσει την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, διαμηνύει η Μόσχα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πάντως επιτέθηκε ξανά στη Δύση για την υποστήριξη στον Ζελένσκι «Είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι έβαλαν έναν Εβραίο για να καλύψουν τη στήριξή τους στο ναζισμό και να καλύψουν όσους -τότε- έκαναν το ολοκαύτωμα στην Ουκρανία» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις των New York Times οτι αναμένεται συνάντηση του Πούτιν με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βλαδιβοστόκ για την παροχή βορειοκορεατικών όπλων στην Μόσχα.

Επιμέλεια: Κλειώ Νικολάου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More