Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο αθλητικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιάννη Διακογιάννη

 

Σύσσωμη η οικογένεια του αθλητικού χώρου λέει το δικό του αντίο μετά την είδηση του θανάτου, του δημοσιογράφου που στιγμάτισε με τις περιγραφές και τη φωνή του τα κορυφαία γεγονότα.

Ο αθλητισμός αποχαιρετά μια από τις κορυφαίες μορφές του Δημοσιογραφικού χώρου, τον Γιάννη Διακογιάννη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου της χώρας και εκ των πρωτοπόρων της ελληνικής δημοσιογραφίας συνολικά, Γιάννη Διακογιάννη.

Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στη δημοσιογραφία. Με την παρουσία του καθόρισε μια ολόκληρη εποχή, θέτοντας κατ’ ουσία το πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών συντακτών. Υπήρξε ο πατριάρχης των τηλεοπτικών αθλητικών μεταδόσεων, σημαδεύοντας με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του και το εύρος γνώσεων του κάθε στιγμή της τηλεοπτικής του παρουσίας. Η φωνή του ταξίδεψε στα πέρατα της γης, όπου υπάρχει ελληνισμός. Αξέχαστη θα μείνει η περιγραφή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ερυθρού Αστέρα.

Ο ίδιος άλλωστε ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού, βρέθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στα επίσημα του γηπέδου του Τριφυλλιού, χωρίς βέβαια ουδέποτε να επηρεαστεί η κρίση του από τη συλλογική του προτίμηση.

Η κληρονομιά του Γιάννη Διακογιάννη θα διατηρείται πάντοτε ζωντανή.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς με ανάρτησή του ευχήθηκε καλό ταξίδι στον Γιάννη Διακογιάννη:

Η φωνή του μας ταξίδεψε σε όλα τα γήπεδα και στάδια και φούντωσε τα όνειρά μας να κάνουμε αθλητισμό.
Καλό ταξίδι αξέχαστε Γιάννη Διακογιάννη! pic.twitter.com/GHvcQqhZzK

— George Mavrotas (@Mavrogiorgos) December 13, 2022

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανάρτηση της αποχαιρέτησε κι εκείνη την εμβληματική μορφή του αθλητισμού:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποχαιρετά μια εμβληματική μορφή του Τύπου και του αθλητισμού. Ο Γιάννης Διακογιάννης και η φωνή του «έντυσαν» την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. pic.twitter.com/m5HTiPVRua

— PAOK FC (@PAOK_FC) December 13, 2022

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκού για τον θάνατο του Γιάννη Διακογιάννη:

«Καλό ταξίδι Γιάννη Διακογιάννη…
Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθια του συλλυπητήρια για τον χαμό του σπουδαίου δημοσιογράφου και φίλαθλου του Παναθηναϊκού Γιάννη Διακογιάννη.

Επρόκειτο για έναν σημαντικό δημοσιογράφο, συγγραφέα, ράδιο-σχολιαστή και παρουσιαστή αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης.

Θεωρείται ως ο κορυφαίος του είδους, λόγω των μεγάλων γνώσεών του πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο την εμβρίθεια στον τρόπο μετάδοσης και τη γλαφυρότητα του ύφους του.

Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού κάτι που ήταν ευρέως γνωστό στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Ο ίδιος μάλιστα το παραδέχτηκε δημόσια το 2017 στην παρουσίαση του βιβλίου του ποδοσφαιριστή του «τριφυλλιού» Δημήτρη Θεοφάνη «Παναθηναϊκός είμαι, Αθηναίος είμαι και έχω γνωρίσει και τον Απόστολο Νικολαϊδη».

«Πως μας ενώνει και μας δονεί…»

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More