Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αρτέτα έβαλε τους παίκτες της Άρσεναλ να προπονηθούν με τον ύμνο της… Λίβερπουλ και έφαγε «κράξιμο»

Σφοδρή κριτική δέχθηκε ο προπονητής της Άρσεναλ Μικέλ Αρτέτα για την «φαεινή» ιδέα που είχε να φέρει μεγάφωνα στο γήπεδο όπου έκαναν προπόνηση οι παίκτες του για να ακουστεί ο ύμνος της Λίβερπουλ «You will never walk alone» ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για το επικείμενο παιχνίδι στο Άνφιλντ!

Την ώρα που ακουγόταν ο ύμνος της Λίβερπουλ έλεγε στους παίκτες του: «Παιδιά, αρχίζουμε νοητά να παίζουμε το παιχνίδι τώρα. Είμαστε στο Άνφιλντ, πάμε!»

Το σκηνικό ξεκίνησε όταν ο Αρτέτα έδωσε οδηγίες σε ένα μέλος της ομάδας να φέρει τα ηχεία και τα μεγάφωνα στον χώρο της προπόνησης και να παίξει τον διάσημο ύμνο της Λίβερπουλ καθώς η ομάδα θα προπονείται.

Όμως, παρά τις καλύτερες προσπάθειές του, η μέθοδος του Ισπανού απέτυχε να αποδώσει καρπούς καθώς η βασική ομάδα της Άρσεναλ κατέληξε να χάνει με 4-0 από τους «Κόκκινους» (τους αναπληρωματικούς).

Η ιδέα του Αρτέτα κάθε άλλο παρά έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον Τύπο και τους οπαδούς:

Ο Πιρς Μόργκαν, έγραψε στο Twitter αφού είδε το βίντεο: «Τι στο καλό κάνει ο Αρτέτα; Αυτό είναι τρελό… και μαντέψτε, χάσαμε 4-0».

Ο πρώην επιθετικός της Άστον Βίλα, Γκάμπι Αγκμπονλαχόρ, μπερδεύτηκε με αυτό που έβλεπε στο βίντεο και επέκρινε τον Ισπανό για την προσέγγισή του:
«Αυτό είναι το πιο αξιολύπητο πράγμα που έχω δει και αν ήμουν σε εκείνο το γήπεδο προπόνηση νομίζω ότι θα γελούσατε με τους συμπαίκτες σας», είπε στο talkSPORT.

«Είναι γελοίο και οι παίκτες δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με αυτό. Αυτοί οι παίκτες είναι διεθνείς που έχουν παίξει μπροστά σε μεγάλες και «καυτές» έδρες. Είμαι μπερδεμένος.

Όταν παίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ και παίζουν με τη Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας, θα πάρει φωτοβολίδες για το προπονητικό γήπεδο και τα ντραμς; Ειλικρινά, είναι γελοίο».

Το Amazon Prime Video εν αναμονή της επικείμενης κυκλοφορίας της σειράς «Όλα ή Τίποτα» έχει συμπεριλάβει ένα κλιπ του Arteta που προετοιμάζει τους παίκτες του για ένα δύσκολο ταξίδι στο Anfield.

Ο Αρτέτα σχολίασε προηγουμένως ότι το Άνφιλντ ήταν το μοναδικό γήπεδο στην καριέρα του «όπου ένιωθε κολλημένος» και ο 40χρονος αποφάσισε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια για να βοηθήσει την ομάδα του.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Αρτέτα μαγνητοσκοπείται να λέει στους παίκτες του ότι το ταξίδι στο Άνφιλντ θα είναι κρίσιμο για την έκβαση της σεζόν. Η ομάδα της Άρσεναλ την περασμένη σεζόν ήταν η νεότερη στην Πρέμιερ Λιγκ και αρκετοί από τους παίκτες δεν είχαν ακόμη γνωρίσει το καζάνι που είναι το Άνφιλντ.
«Το πιο σημαντικό πράγμα με το Anfield είναι ότι πρέπει να είσαι συναισθηματικά σε άριστη κατάσταση για να αγωνιστείς εκεί», είπε στην ομάδα καθώς συγκεντρώνονταν στην προπονητική βάση του Λονδίνου Colney την εβδομάδα πριν από τον αγώνα.
«Πρέπει να ξέρεις τι είναι το Anfield και είναι, πιστέψτε με, πολύ διαφορετικό από οποιοδήποτε γήπεδο έχω ζήσει στην Premier League».

Μένει να δούμε αν ο Arteta θα αναδείξει ξανά τα ηχεία του προπονητικού χώρου σύντομα. Το βράδυ της Παρασκευής η Άρσεναλ κάνει ένα ταξίδι στο πολυσύχναστο Σέλχερστ Παρκ, καθώς οι «Κανονιέρηδες» ξεκινούν τη σεζόν της Premier League απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.

Ολόκληρη η σειρά του Arsenal: ‘All or Nothing’ θα κυκλοφορήσει στο βίντεο του Amazon Prime την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More