Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Βρετανός συγγραφέας Jonathan Coe στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 19:00, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μια εμπειρία μοναδική για κάθε αναγνώστη και βιβλιοφάγο.

Ο Jonathan Coe έρχεται στο Φουαγιέ του Μ2, στο πλαίσιο του κύκλου “Συγγραφείς του κόσμου”, για να μιλήσει για τo έργο του, αλλά και για να γνωρίσει το αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης. O διάσημος Άγγλος μυθιστοριογράφος γεννήθηκε στο Μπέρμινγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου στις 19 Αυγούστου 1961. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Ουόρικ, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές του στην Αγγλική Λογοτεχνία, ενώ έχει υπάρξει και μουσικός.

Μέσα από τα βιβλία του μας μεταφέρει στην πρόσφατη βρετανική ιστορία και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση συνδυάζοντας το χιούμορ και τη νοσταλγία και είναι γνωστός για τα έργα του Τι ωραίο πλιάτσικο (What a carve up!), Το σπίτι του ύπνου (House of Sleep) και Μέση Αγγλία (Middle England), το οποίο τιμήθηκε με το Prix du Livre Européen το 2019. Από τον Θατσερισμό μέχρι το Brexit, υπήρξαν λίγα δημόσια ορόσημα που δεν έχουν αποδειχθεί πλούσιες επιλογές για τη εξαιρετική αίσθηση νοσταλγικής κωμωδίας του Coe.

Φέτος επιστρέφει με το νέο του βιβλίο Bournville: Το διαιρεμένο βασίλειο, Εκδόσεις Πόλις, το οποίο διηγείται την ιστορία μιας βρετανικής οικογένειας, που ζει στο Μπόρνβιλ, ένα προάστιο του Μπέρμιγχαμ, η οποία βιώνει εβδομήντα πέντε χρόνια δραστικών κοινωνικών αλλαγών, από το πόλεμο μέχρι το Brexit και τον κορωνοϊό.

Είναι ο δεύτερος επισκέπτης που ταξιδεύει στο Μέγαρο και μαζί του θα είναι η Ελένη Γώδη, Υπεύθυνη Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας, Επικοινωνίας και Νέων Μέσων του ACT (The American College of Thessaloniki) και ο Γιάννης Κοτσιφός, δημοσιογράφος.

Μια ξεχωριστή βραδιά όπου το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τον συγγραφέα ώστε να συζητήσουν για το έργο του, τη ζωή και τα σχέδια του, είτε είναι θαυμαστές του, είτε τον γνωρίσουν για πρώτη φορά.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν ηλεκτρονικά από τo www.tch.gr τη Δευτέρα 24/4 (στις 10:00).

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Κωνσταντινίδης».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More