Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο. Γεροβασίλη στο Πρώτο: Όποιο κόμμα διαθέτει στοιχεία για ανάλογο γεγονός να τα φέρει (audio)

«Εάν οποιοδήποτε κόμμα ή η ΝΔ διαθέτει στοιχεία τα οποία αφορούν κάποιο γεγονός προηγούμενων περιόδων μπορεί βεβαίως να τα φέρει. Οι καταγγελίες δεν είναι στοιχεία» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με πρόσθετες αναφορές που έχουν γίνει για παρακολουθήσεις.

«Αν δεν υπάρξει περαιτέρω στοιχείο που να τεκμηριώνει το συγκεκριμένο ερώτημα προφανώς δεν μπορεί να πάει παραπέρα. Επομένως μένουν ερωτήματα στον αέρα αν δεν υπάρχουν στοιχεία» συνέχισε η κ. Γεροβασίλη ενώ πρόσθεσε και μια ακόμα διάσταση στο θέμα. «Από την πλευρά της η ΝΔ εάν όλα αυτά τα 3 χρόνια που κυβερνάει διέθετε στοιχεία για κάποιο ανάλογο γεγονός σε άλλη χρονική περίοδο -που αφορούσε και την περίοδο του 2012, δηλαδή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με υπουργούς τότε τον κ. Δένδια και τον κ. Κικίλια, αργότερα η δική μας η κυβέρνηση- και δεν τα έχει φέρει για τέτοια σοβαρή παραβίαση, για κατάλυση στοιχειωδών εγγυήσεων του κράτους δικαίου, προφανώς υπάρχουν ευθύνες οι οποίες θα πρέπει να αναζητηθούν».

«Εγώ δεν πιστεύω ότι διέθετε κάποιος στοιχείο και δεν το έφερε» υποστήριξε η κ. Γεροβασίλη, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «να θολώσει μια συγκεκριμένη διερεύνηση με πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα για ένα γεγονός το οποίο είναι γεγονός» καθώς και ότι προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί την διεύρυνση της χρονικής περιόδου η οποία θα εξεταστεί, η κ. Γεροβασίλη, δήλωσε «είναι μια συζήτηση που θα γίνει την Δευτέρα, όταν θα συζητηθεί η πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε, έχει ήδη ανακοινώσει ότι στηρίζει την πρόταση για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής «η οποία θα διερευνήσει όλο αυτό το μείζον θέμα δημοκρατίας, πολιτεύματος για να δοθούν απαντήσεις προς όλους εις βάθος».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More