Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γιώργος Καζαντζής με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν μία μουσική εκδήλωση με τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή. Ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει σε δική του πάντα ενορχήστρωση, ένα ανθολόγιο ορχηστρικών του κομματιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον συνθέτη, πρόκειται για μία συναυλία που αποτυπώνει το μουσικό του μονοπάτι στην αναζήτηση του προσωπικού του ύφους και χαρακτηρίζεται από κομμάτια που διαμόρφωσαν τον ορχηστρικό του κόσμο.

Θα ακούσουμε γνωστά κομμάτια κινηματογραφικής ατμόσφαιρας που αγαπήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως Το Βαλς της ουτοπίας, ο Σορόκος, αλλά και η ορχηστρική εκδοχή από το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς Άγριες Μέλισσες.

Την ορχηστρική πανδαισία θα συνοδεύει ένα δια δραστικό βίντεο – απεικόνιση που θα δημιουργείται από τις εναλλαγές και διακυμάνσεις της συχνότητας και της δυναμικής των ήχων της ορχήστρας.

Επίσης, θα ακούσουμε αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη με συμφωνική απόδοση και ερμηνευτή τον σπουδαίο Βασίλη Λέκκα, τα τραγούδια Χειμωνανθός, Ήτανε αέρας, Μέλισσες, αλλά και τραγούδια από τον κοινό τους δίσκο Κατάρτι κι ατμός. Ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν:

Γιώργος Καζαντζής: Μουσική – Ενορχηστρώσεις

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Χάρης Ηλιάδης: Διεύθυνση Ορχήστρας Παιδική Χορωδία “Ασύλου του Παιδιού”

Βασίλης Λέκκας: Τραγούδι

Πηνελόπη Μενούνου; Διδασκαλία Χορωδίας

Τιμές Εισιτηρίων : 20€, 15€, 10€, 5€ (μειωμένο)

Πληροφορίες https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3052

Διαβάστε επίσης: Ο κόσμος του Γιώργου Καζαντζή και αγαπημένα τραγούδια του σε μια συναυλία “Για μεγάλη ορχήστρα”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More