Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς στην Αρχαία Δωδώνη

Πρεμιέρα με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα κάνει φέτος το Φεστβάλ Δωδώνης. Η εκκίνηση θα γίνει με συναυλία του γνωστού Σέρβου καλλιτέχνη τις 28 Ιουλίου, ανοίγοντας την αυλαία πολλαπλών των εκδηλώσεων.

Ο  δήμαρχος Δωδώνης και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης, Χρήστος Ντακαλέτσης, μαζί με τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, Κωνσταντίνο Παππά, παρουσίασαν το πλήρες πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, ενώ ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους στόχους και τη φιλοσοφία του απόλυτα πετυχημένου πια θεσμού.

Μετά την πανδημία του κορονοϊού, το Φεστιβάλ Δωδώνης άλλαξε κατηγορία, τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης, θυμίζοντας πως το άνοιγμα του περσινού, 6ου Φεστιβάλ έγινε με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας.

«Εντυπωσιακό αλλά πιο θορυβώδες και ενθουσιώδες – όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος – θα είναι το άνοιγμα του φετινού Φεστιβάλ Δωδώνης στις 28 Ιουλίου, με κεντρικό πρόσωπο το γνωστό Σέρβο μουσικοσυνθέτη. Η συνταγή επιτυχίας του Φεστιβάλ Δωδώνης συνίσταται στο συνδυασμό ενός προγράμματος εκδηλώσεων που δένει αρμονικά με το φυσικό χώρο που τις φιλοξενεί και το οποίο πρόγραμμα σέβεται απόλυτα τα υψηλά αισθητικά και πολιτιστικά δεδομένα που θέσαμε ως δημοτική αρχή εξ αρχής, με τη συγκεκριμένη διοργάνωση», υπογράμμισε, καλώντας τους πολίτες να «αγκαλιάσουν» το σύνολο των εκδηλώσεων”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More